Változnak a Rally VB szabályai

Június 24.
Az új generációs WRC-kről nem tudtunk meg többet, de az már bizonyos, hogy jövőre 13 VB futamot rendeznek, a navigátorok neve visszakerül az ablakra, nem lesz egységes gumiszállító

A Nemzetközi Autósport Szövetség bejelentette, hogy a jövő szezonban 13 futam lesz megrendezve és több gumigyár előtt ott lesz a lehetőség, hogy gumikkal lássa el a csapatokat, nem csak egynek.

A döntést szerdán hozták meg az FIA tagjai, Genovában. Annak ellenére, hogy a lehetőség fennállt egy 14 futamos naptár elfogadására, a tanács végül úgy döntött, hogy marad az eredetinél, melyet a szövetség áprilisban fogadott el.

A Rally VB 2011-es naptára:
Február 13 - Svédország
Március 6 - Mexikó
Március 27 - Portugália
Aprilis 17 - Jordánia
Május 8 - Olaszország
Május 29 - Argentína
Június 19 - Görögország
Július 31 - Finnország
Augusztus 21 - Németország
Szeptember 11 - Ausztrália
Október 2 - Franciaország
Október 23 - Spanyolország
November 13 - Nagy-Britannia

Az FIA azt is közzé tette, hogy a Pirelli egyezsége, mint egyetlen gumiszolgáltató, év végén lejár, így ezután más cégek is lehetőséget kapnak majd. Az FIA hangsúlyozta, hogy a változtatásokat annak érdekében hozták, hogy csökkentsék a költségeket. Az új szabályokat július 10-én terjesztik majd a World Motor Sport Council elé, és a tagok majd szavazhatnak. A Junior Világbajnokság viszont továbbra is egyetlen gumiszolgáltatóval folytatja a versenyzést.

A tanács arról is döntött, hogy a navigátorok neveit azonnali hatállyal újra fel kell tüntetni a világbajnoki autók hátsó ablakán.

Az FIA nem választott olyan szolgáltatót a 2011-es szezonra, aki majd váltórendszerrel látja el a csapatokat, mivel egyik ajánlat sem felelt volna meg az elvárásaiknak.

Solberg Ford Fiesta S2000-t vezet majd Bulgáriában
Ki lesz Solberg új navigátora?
Raikkönen Kubica csapattársa lesz?

Girls on Rally