Ki lesz Solberg új navigátora?

Június 18.
Petter Solberg a jövő hét elejére eldönti, ki lesz Phil Mills utódja a jobb egyben.

Solberg és Mills 11 évig dolgoztak együtt, ezalatt 152 WRC futamon vettek részt, 13-szor nyertek és 2003-ban világbajnokokká is váltak. A duó múlt héten bomlott fel, mivel Phil Mills mindenkit meglepve hirtelen bejelentette a visszavonulását.

Az eset óta Petter megállás nélkül keresi, ki lehetne méltó utódja megszokott navigátorának az elkövetkező Bulgár Rallytól kezdődően. "Hamarosan el kell döntenem, de ez egyáltalán nem könnyű." - mondta a 35 éves Solberg. "Körülbelül 20 emberrel állok kapcsolatban, és mindegyikük kiváló önéletrajzzal rendelkezik. Meglepődtem, hogy mennyi navigátor van a világon, akik csatlakoznának a csapathoz."

Solberg bevallotta, hogy megpróbálta beszervezni Nasser Al-Attiyah navigátorát, a 37 éves Giovanni Bernacchinit, aki alapos megfontolás után úgy döntött, hogy nem fogadja el a norvég ajánlatát, mert az nem lenne fair jelenlegi pilótájával. "Volt pár ötletem, de sajnos sok nehézség áll az utamba. A srácok közül sokaknak év végéig tart a szerződése. Ennek ellenére hamarosan dönteni fogok."

Solberg 155 vb futama közül mindössze 3 volt, amiken nem Phil Mills ült a jobb első ülésben. Egil Solstaddal mutatkozott be az 1998-as Svéd Rallyn. Egy évvel később Cato Menkeruddal indultak a Brit Rallyn, és ugyanebben az évben Fred Gallagher navigált neki a Safari Rallyn. Cato Menkerud, aki később az idősebbik Solberg fivérnek, Henningnek navigált, jelenleg a fiatal norvég Eyvind Brynildsen oldalán harcol az S-WRC mezőnyben.

Mindeközben Mills is felfedte szándékait a jövőre nézve, így például több időt tölteni a családjával és foglalkozni a historic rally autókat készítő cégével, a Viking Motorsporttal. "A cégem a motorsporthoz kötődik, a motorsport pedig az életem. Ennél fogva biztos, hogy mindig jelen leszek benne valamilyen formában, de tényleg nem tudom, mit hoz majd a jövő."

Raikkönen Kubica csapattársa lesz?
A Ford nyerni akar aszfalton
4 Ford és 4 Citroen készül 2011-re

Girls on Rally