Solberg Ford Fiesta S2000-t vezet majd Bulgáriában

Június 20.
Henning Solberg a világbajnokság következő aszfaltos versenyein egy Ford Fiesta Szuper 2000-rel indul majd, melyet az Expert fog támogatni. Solberg először júliusi Bulgár Rallyn fog a Fiesta volánja mögé ülni.

A norvég a Stobart M-Sport Ford zászlaja alatt indul majd a kelet-európai futamon, de nem fog pontokat gyűjteni a csapatnak.

Solberg Németországban, Spanyolországban és Franciaországban is a Fiestával fog versenyezni. Állandó navigátora, az osztrák Ilka Minor csatlakozik majd hozzá és a páros már alig várja, hogy tapasztalatokat szerezzen a S2000-el aszfalton.

A Solberg-Minor páros legközelebb Focust a Finn Rallyn fog vezetni július végén és a hátralévő murvás futamokon már ők fognak pontokat gyűjteni a Stobartnak.

Henning Solberg így nyilatkozott: "Eddig csak jókat hallottam az új Ford Fiesta S2000-ről és mindenképp érdekes lesz vezetni Bulgáriában és megtapasztalni a különbségeket a Ford Focushoz képest. Bulgária egy teljesen új világbajnoki futam lesz és ez mindenkinek egyenlő esélyeket jelent majd. Számomra ez egy remek lehetőség és szerintem nagyon fogom élvezni a versenyt és az új autót."

Az M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson a következőket mondta el: "Remek hír, hogy Henning a fennmaradó aszfaltos versenyeket az S2000-el fogja teljesíteni. A Fiesta a következő WRC generációba tartozik és így Henningnek lehetősége lesz részt venni a fejlesztésben. Már alig várjuk a visszajelzéseket tőle."

Ki lesz Solberg új navigátora?
Raikkönen Kubica csapattársa lesz?
A Ford nyerni akar aszfalton

Girls on Rally