Martin visszaül a Focusba

Június 24.
A 34 éves Martin elindul a július 16 és 18 között megrendezésre kerülő észt Mad-Croc Rallyn, egy olyan 2003-as Ford Focus RS WRC-vel - amellyel 5 futamgyőzelmet szerzett a Rally VB-n.

Az észt 2005-ben vonult vissza a világbajnokságtól, amikor navigátora, Michael Park a Brit Rallyn egy tragikus balesetben elhunyt.

Martin rajthoz állt pár kisebb rallyn 2006-ban és a Bettega emlékfutamon 2008-ban, de azért a kapcsolatot tartotta a világbajnoki versenyzőkkel és csapatokkal. Régi támogatója például Ott Tanaknak, a Pirelli Star Driver program fiatal észt versenyzőjének. Emellett Martin Ken Blocknak is segített felkészülni a futamokra, és néha tesztel autókat a Fordnak.

Martin azonban cáfolta az állításokat, miszerint ez az új WRC autós szereplése a rallys visszatérésének kapuja lenne. "Nem tervezem a visszatérést a Rally Világbajnokságba, de nem tudtam nemet mondani a lehetőségre, hogy a kedvenc szakaszaimon versenyezzek." - mondta. "A szakaszok helyenként hasonlítanak a Finn Rallyhoz, nagy ugratókkal és szűk kanyarokkal tűzdelve."

A rendezvény egyik szervezője Urmo Aava, aki régen a Citroen Junior Teamben versenyzett reméli, hogy Martin részvételével nagyobb figyelmet kap a rally. "Ő a világ egyik legjobb versenyzője és szerencsések vagyunk, hogy Észtországban ismét a pályán láthatjuk őt." - mondta Aava. "Markko neve a nevezési listán határozottan megnöveli majd az érdeklődők számát."

Aava tudhat valamit, ugyanis a futamon lesz egy másik visszatérő is, a finn Toni Gardemeister, aki a Suzuki visszavonulása óta csak városi versenyén állt rajthoz. Garde nagyon szeretne megmérkőzni Martinnal, de ha nem sikerül WRC-vel rajthoz állnia, legrosszabb esetben saját M3-as BMW-jével mindenképp lógat egyet. A Mad Croc Rally remek tesztlehetőség a júlis végén 60. alkalommal megrendezésre kerülő Finn Rallyra, emiatt döntött a rajthoz állás mellett a cseh Martin Prokop is, aki természetesen szuper 2000-es Ford Fiestájával érkezik Tallinba. Prokop nagy ellenfele a finn Marko Kakko lehet, aki a cseh fiúhoz hasonlóan szintén egy S2000-es Fordot állít csatasorba, a WRC-s mezőnyt pedig két lett fiú is erősíti, Ivars Vasaraudzis és Raimonds Kisiels az MML Sports egy-egy Mitsubishi Lancer WRC-jével száll harcba.

Aavanak komoly tervei vannak a versennyel, azt szeretné ha a Mad Croc Rally már 2011-ben részese lehetne az IRC naptárának, idén, az Allianz Rallyhoz hasonlóan, IRC támogatói versenyként kerül megrendezésre.

Változnak a Rally VB szabályai
Solberg Ford Fiesta S2000-t vezet majd Bulgáriában
Ki lesz Solberg új navigátora?

Girls on Rally