Orosz Rally 2. nap: Hanninen, Alen, Basso

Július 12.
Az orosz IRC futamon Hanninen a befejező 4 gyorsasági előtt közel 2 perces előnyre tett szert. A mai, pénteki napon a versenyzők már túl vannak az egyben leghosszabb és lenhezebb gyorsaságin.


Fotó: RallyRUS

Egy gyorsot kivéve Hanninen mindegyiken szakaszgyőzelmet aratott. A finnek kedveztek az utak, hiszen még a felhordásokkal nem kellett szembeszállnia. A technikás pályán sikerült megtalálnia a gyors, ám mégis biztonságos tempót, mely hozzásegítheti első IRC győzelmének. A napi gyorsaságikra jellemző volt a száraz és meleg időjárás, azonban az utolsó gyors esőt hozott.

"Egyetlenegy kisebb gondunk akadt a kipufogócsövünkkel” - mondta el Hanninen, aki Super 2000-es autójával először ment versenykilométereket. "A kipufogónktól eltekintve, minden rendben volt szerencsére. Mivel új az autó számomra így próbáltam a számomra legbiztonságosabb ritmust felvenni”.

Giandomenico Basso, aki második helyről kezdte a napot, a reggelét azonban fék problémák árnyékolták be, így visszacsúszott a helyezéseket tekintve. Ez jól jött a cseh Kopeckynek, aki egy darabig örülhetett ennek a második helynek, ám a leghosszabb, hetedik gyorson balszerencséjére összeszedett egy defektet, melynek cseréje 4 percébe tellett. A szakasz leggyorsabbja feltornázta magát a második helyre, Anton Alen személyében, akinek a neve mellé szintén kerülhetett egy defekt az utolsó előtti gyorsot követően.

A belga Peugeot-osok,Freddy Loix és Nicolas Vouilloz, viszonylag nyugodt versenyt tudhatnak magukénak, hiszen minden feltűnés nélkül szépen odaosontak, és megtartották az összetett negyedik illetve ötödik helyét. „Érzem, hogy mehetnénk gyorsabban is” - mondta el Loix, az előző IRC futam első helyezettje - "...De ezeken az utakon fontos, hogy odafigyelj kellően az utakra, és krodában tartsd az autódat”.

Az angol Guy Wilks a nap elején még folytatta előnygyűjtő hadjáratát a kétkerekesek között, viszont egy elektonikai gond miatt közel egy órát vesztegelt a nap utolsó szakaszán. A zárónapot a Super rally szabályainak megfelelően folytathatja.

A kiesők közé tartozik a volt rally világbajnok is, Didier Auriol, akinek már a nap elején problémái adódtak a fékekkel.

A helyiek közül a legjobb helyen Ivan Mironov szerepel, aki az egyik nagy japán kedvenccel, egy Mitsubishivel állt rajthoz.

8 gyorsasági után az állás:
1 Hanninen 1h36m26.0s
2 Alen +1m54.1s
3 Basso +2m27.4s
4 Loix +2m51.9s
5 Vouilloz +4m28.8s
6 Kopecky +5m02.2s
7 Tirabassi +6m06.8s
8 Mironov +12m21.0s

Orosz Rally 1. nap
Utolsó simítások
Az IRC új triója

Lara