Az IRC új triója

Június 24.
Az IRC bajnokság állandó sztárja, Luca Betti egy Peugeot 207 S2000-essel, és Pirelli abroncsokkal áll rajthoz a tervek szerint, a hátralévő versenyeken. Csapatváltás is történt a háza táján, hiszen egy új olasz csapat, az F.R. Special Cars színeiben láthatja majd a közönség.

Betti legemlékezetesebb IRC-s eredményét a 2007-es évben érte el, a Rallye du Valais-n, ahol az összetettben az ötödik helyre hozta be Hondáját. A héten lehetősége nyílik arra, hogy megismerkedhessen a francia márkával, és tesztelhesse az utakon - az igazi, közös megmérettetésük azonban az Ypres rally lesz (június 27-28.).

"Örömmel tölt el, hogy esélyt kaphattam egy ilyen autó irányítására, de ahhoz, hogy hozzászokjam, még nagyon sok idő kell. Az ypres-i futam alkalmas arra, hogy elkezdjük az ismerkedést egymással, elkezdődjön számomra a tanulás az új autóval.”

Mario Isola, a Pirelli menedzsere hozzátette: "Minden időjárási körülményre felkészültünk, mindegyik fajta gumiból viszünk Belgiumba. Egy ilyen versenyen nagyon sok eldőlhet a gumiválasztáson, így bízunk a jó eredményekben, és Lucában, illetve a többi versenyzőnkben is.”

Új Honda az IRC-ben
A Volkswagen is beszáll
Snijers Belgium kedvence

Lara