Andersson aszfalton tesztelte a Focus-t

Július 2.
P-G Andersson 170 km-en keresztül, Toulouse közelében tesztelte a Ford Focus RS WRC-t, hogy megismerkedjen az autóval és annak teljesítményével aszfalton. A teszt eredetileg Spanyolországban tervezték, de nem sikerült megszerezniük a szükséges engedélyeket, így Franciaországra váltottak.

A teszt után Andersson mesélt arról a vágyáról, hogy szívesen maradna a Focus volánjánál a Bulgár Rallyt követő három aszfaltos versenyen is (Németország, Franciaország és Spanyolország), míg az „eredeti” Stobartos Henning Solberg Ford Fiesta S2000-est vezet majd.

"Jó lenne, ha így történne, az biztos és a Stobartnak szüksége lenne rám." - mondta a kétszeres Junior bajnok. "Jelenleg csak Bulgária szerepel a megállapodásban, de minden lehetséges. Mindenekelőtt az emberek azt szeretnék látni, hogyan teljesítünk a jövő heti futamon."

Andersson ismét a régi navigátorát, Jonas Anderssont viszi magával a versenyre. Míg a páros négy napig Franciaországban tesztelt, Mikko Hirvonen és Jari-Matti Latvala is készültek a megmérettetésekre (Hirvonen például a Szerb Rallyn).

Andersson utolsó látványos teljesítménye aszfalton a Rallye de France volt Korzikán 2008-ban, amikoris 17-ként végzett az összetettben a Suzuki SX4 WRC-vel. Elmondása szerint az az autó össze sem hasonlítható a Focus-szal.

"Képtelenség párhuzamot vonni a két autó között, hiszen a Ford sokkal jobban viselkedik aszfalton," - mondta Andersson.

Loeb nagy csatát jósol a Finn Rallyra
Andersson egyre közelebb a Fordhoz
Abbring aszfalton tesztelt

Girls on Rally