Loeb nagy csatát jósol a Finn Rallyra

Június 30.
A Finn Rally már szinte a nyakunkon van, hiszen kevesebb, mint egy hónapot kell rá várnunk. Sebastien Loeb kiemelte, hogy a futam nagyon meghatározó lesz, hiszen valószínűleg a Fordosok attól kezdve fognak igazán keményen hajtani.

A Citroen elsőszámú pilótája 50 ponttal megy a jelenleg harmadik helyen álló Mikko Hirvonen előtt a bajnokságban. Annak ellenére, hogy a szezon első hat ralijából hármat megnyert, a francia világbajnok nem bízza el magát.

"Biztos vagyok benne, hogy a Fordosok két versenyzője újra erőre kap Finnországban." - mondta Loeb. "Úgy hiszem, rettentően gyorsak lesznek a hazai pályákon, csakúgy, mint egy évvel ezelőtt."

A Ford egy négy napos teszten vesz részt Finnországban a Jyvaskyla központú rendezvény előtt, amit július 29-én egy szuper speciálissal nyitnak meg ünnepélyesen.

Loeb azt is bevallotta, hogy rendkívül meglepődött, hogy Hirvonen svéd győzelmét leszámítva a szezon első felében egyik Ford sem tudta igazán megszorongatni őt. "Mikko úgy tűnik, kicsit lemaradt." - mondta Loeb. "Ez számomra nagyon meglepő. Talán idén kicsit magasabb a szint, amit teljesíteni kell, mivel az autónk ugyanolyan, mint amilyen 2009-ben volt. Nem igazán tudják tartani a ritmust [Fordosok], de az is igaz, hogy mi mindig a maximumot nyújtjuk."

A következő aszfaltos Bulgár Rally várhatóan a Citroeneknek, és ezek közül főleg Loebnek fog kedvezni, habár Hirvonen elsöprő győzelmet aratott az egy hete megrendezett Szerb Rallyn, ahol az utak nagyon hasonlítanak a Borovetz központú futaméhoz.

Andersson egyre közelebb a Fordhoz
Abbring aszfalton tesztelt
Solbergnél még hárman esélyesek

Girls on Rally