Abbring aszfalton tesztelt

Június 26.
Kevin Abbring felkészülten és magabiztosan várja a Rally Világbajnokság következő futamát Bulgáriában.

A 21 éves holland, aki 40 ponttal jelenleg Aaron Burkarttal holtversenyben áll az élen a Junior kategóriában, a belgiumi Ypres Rallyn vett részt múlt hétvégén és a Clio R3 Európa Kupa részét meg is nyerte az eseménynek, az összetettben pedig a 11. helyen végzett. Az sem mellékes, hogy jó pár négykerék-meghajtású autót is maga mögé tudott utasítani.

Habár az Ypres Rally kanyargósabb és emiatt technikusabb vezetést igényel, mint az ugratós és nagy sebességű bulgár pályák, Abbring szerint a rendezvény ideális felkészülési lehetőség volt a következő J-WRC futamra.
„A szakaszok teljesen mások lesznek, mint amik Bulgáriában várnak minket, de azért pár hepehupa itt is volt az úton. A legjobb érzés mégis az, hogy egy győzelem után sokkal nagyobb magabiztossággal vágunk neki a ránk váró kihívásnak. Jól összeszoktunk a Renault Clio-mal és az itiner is tökéletesre sikerült, szóval remélem, ezt a formánkat tudjuk majd hozni Bulgáriában is.”

Nem Abbring volt az egyetlen J-WRC-s, aki rajthoz állt az Ypres-en, a honfitárs Hans Weijs 20.-ként fejezte be a versenyt egy Citroen C2-R2-vel. Az észt Karl Kruuda, akinek ez az első szezonja a J-WRC-ben, 22. lett, míg Thierry Neuville egy Peugeot 207 S2000-sel megkaparintotta a pódium legalsó fokát. A brit Harry Hunt nem volt ilyen eredményes, hiszen összetörte a Fiesta R2-t.

Habár a japán Toshi Arai nem indul Bulgáriában, az Ypres-en rajthoz állt, hogy felkészüljön az aszfaltos Német és a Francia Rallykra, ahol a Subaru WRX STi-t vezeti majd.

Solbergnél még hárman esélyesek
Loeb Ferrarira vált
Martin visszaül a Focusba

Girls on Rally