Ogier csatlakozik a gyári Citroen csapathoz

Június 8.
Sebastien Ogier a "nagy Citroen" színeiben fog versenyezni három murvás futamon
. A Portugál Rally győztese előtt itt a nagy lehetőség, hogy ismét bizonyítson. A francia versenyző ugyanis a szezon hátralévő három murvás futamán, vagyis Finnországban, Japánban és Nagy-Britanniában Sebastien Loeb csapattársaként fog indulni.

A fent említett három versenyen Loeb megszokott csapattársa, a spanyol Dani Sordo, Ogier helyét fogja elfoglalni a Citroen Junior Team-ben. A négy aszfaltrallyn, Bulgáriában, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban viszont Sordo visszatér, mint a Citroen csapat második számú pilótája.

A Citroen csapat főnöke, Olivier Quesnel hangsúlyozta, hogy a döntés semmiképp sem szolgálja azt a célt, hogy megbüntessék Dani Sordót. Sordó ugyan a szezon eddigi részében nem mutatott fel jó eredményeket, Quesnel külön kiemelte, hogy a döntéshez ennek semmi köze.

Quesnel így nyilatkozott: „Idén ki kell használnunk minden lehetőséget. A 2009-es év megmutatta, hogy egy győztes pozíciót milyen egyszerű elveszíteni. Az év eddigi murvás versenyeinek tapasztalata alapján úgy tűnik Sebastien Ogier és Julien Ingrassia a legmegfelelőbbek arra, hogy segítsenek minket kitűzött céljaink elérésében. De nem szeretném, ha az emberek azt hinnék, hogy Daniék így rossz színben fognak feltűnni. Annyi az egész, hogy a szezon eleje nem úgy sikerült számukra, ahogy szerették volna és vissza kell nyerniük önbizalmukat. A Citroen Junior Teammel való versenyzés kiváló lehetőség lesz számukra, hogy nyomás nélkül autózzanak. A csapatnak pedig ez lesz a legmegfelelőbb felállás a bajnoki cím megszerzéséhez.”

A Citroen csapat fő célja, hogy megőrizzék egyéni és konstruktőri világbajnoki címüket is. Quesnel azt is megemlítette, hogy a csapat elképzelhetőnek tartja jövőre három autó indítását és ebben az esetben a harmadikat Ogier vezetné.

Raikkönen legyőzte Taddy Blazusiakot
Todt helyrehozza a Rally VB-t
Solberg bekavarna a gyáriaknak

Girls on Rally