Solberg bekavarna a gyáriaknak

Június 3.
Petter Solberg a top 3-ban szeretné befejezni az évet és végre futamokat nyerni...

Solberg ötödikként fejezte be a Portugál Rallyt és a világbajnoki tabellán is az ötödik helyen áll. Annak ellenére, hogy már két verseny óta nem sikerült dobogós helyezést megkaparintania, a norvég bizakodóan tekint a szezon második felére, amely elmondása szerint a kedvenc futamait tartalmazza.

"Alig várom az év második felét!" - mondta. "Úgy érzem, hogy mint privát csapat, fantasztikusan teljesítünk. Szeretném így folytatni a szezont, sőt, az álmom, hogy a top 3-ban végezzek az összesítésben, meg esetleg begyűjteni egy futamgyőzelmet."

A mindig pozitív Solberg azért elég csalódott volt Portugáliában, hogy az utolsó napon elvesztette a negyedik helyet a Mikko Hirvonennel vívott csatája során, amelyhez nagyban hozzájárultak a kormányzási problémák is.

"Nagy kár érte. A verseny elejétől jól mentünk, de az autó szinte irányíthatatlan volt a vasárnapi első két szakaszon és a jobb első gumi jobban elhasználódott, mint a többi. A csapat próbálja kitalálni, hogy mi okozta ezt a galibát, de véleményem szerint a felfüggesztéssel lehet kapcsolatban."

Solberg legtöbb futamgyőzelmét murván szerezte, mégis azt állítja, hogy ő egyik úttípust sem preferálja a másikkal szemben. "Mindegyiket imádom!" - mondta. "Őszintén, mindig alig várom, hogy mehessek és versenyezhessek, akármilyen a pálya felszíne."

"Ami a murvás futamokat illeti, úgy hiszem, hogy Finnországban, Japánban és Angliában előnnyel indulunk, ha sárosak lesznek a pályák. De tudjátok, ez sem igazán fontos. Mint említettem, csak vezetni, versenyezni akarok, és bekavarni a gyártók csapatainak."

Abbring tesztelni szeretne aszfalton
Raikkönen új kihívás elé néz
A Citroen Junior Team aszfalton tesztel

Girls on Rally