Raikkönen legyőzte Taddy Blazusiakot

Június 6.
Kimi és a többszörös triál bajnok Taddy Blazusiak egy rendkívül izgalmas, fej-fej melletti összecsapáson mérték össze erejüket Ausztriában. A finn rallyversenyző a megszokott Citroen C4 WRC-vel vágott neki a 13 km hosszú, sziklás és kanyargós Erzberg Rodeo szakasznak, amely egy hegyoldali bányából lett lekanyarítva. Kimi célja a lengyel Taddy legyőzése volt, aki már három ízben megnyerte a Red Bull Hare Scramble-t, ami az Elzberg Rodeo fénypontja.

Elengedhetetlen azt is megemlítenünk, hogy ennél különbözőbb járműveket nem is választhatott volna a két versenyző. Kimi C4 WRC-je 1230 kg-t nyom, 300 lóerős és 4 mp alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra. Taddy KTM triál motorja mindössze 122 kilós, 71 lóerős és kicsit tovább tart felgyorsulnia.

Mindenesetre a KTM motor roppant fürge, Taddy pedig elég jól ismeri a pályát – ezért is alakult ki szoros küzdelem. A szakasz rendkívül nehéz volt, megtűzdelve sok ugratóval, néhány részen emlékeztetve egy kicsit a legendás Szafari Rallyra. Egy szoros és kanyargós start után az út megnyílt és egyre gyorsabbá vált, így előnyt biztosítva a rallyautónak egészen a végéig. Kimi végül 25 mp-et adott Taddynek 30000 néző szeme láttára.

A verseny előtti megállapodást Taddy be is tartotta: a célban le kellett mosnia Kimi autóját. "A mai nap a szórakozásról szólt." - mondta a lengyel motorklasszis, aki vasárnap a negyedik Red Bull Hare Scramble győzelemért fog hajtani. "Igazán megtisztelő volt Kimivel versenyezni és remélem, hogy jó show-t hoztunk össze. Próbáltam keményebben menni, de sajnos nem bizonyult elégnek, úgyhogy gratulálok Kiminek. Most pedig lemosom Kimi autóját!"

Kimi a következőket mondta: "Ez az első alkalom, hogy ilyesmiben vettem részt és nagyon élveztem. Szoros volt a vége, de a rallyautó jobb végsebessége végül nekünk kedvezett. ŰImádom a motorokat, szóval az, hogy találkozhattam Taddyvel és beszélgethettünk, fantasztikus! Most lesz egy kis szabadidőm Ausztriában, ezért vasárnap a versenyre visszajövök Taddynek szurkolni. Már alig várom!"

Todt helyrehozza a Rally VB-t
Solberg bekavarna a gyáriaknak
Abbring tesztelni szeretne aszfalton

Girls on Rally