Raikkönen új kihívás elé néz

Június 3.
A volt F1-es pilóta, Kimi Raikkönen a hétvégén a többszörös bike triál bajnok Taddy Blazusiakkal mérheti majd össze erejét az Erzberg Rodeon.

Taddy megszokott KTM motorjával indul, a másik Red Bullos versenyző, Kimi pedig Citroen C4 WRC-jével, melyet az idei rally világbajnokságon is vezet.

A murvás pálya 13 kilométer hosszú és egy hegyoldalban fut felfelé. Körülbelül 1500 versenyző lesz látható a hétvége folyamán. A lengyel Blazusiak és Raikkönen közti összecsapás pedig ízelítőként fog szolgálni a Red Bull Hare Scramble motorversenyen, mely 30,000 nézőt vonz.

A finn és a lengyel versenyző közti párharcban a büszkeség lesz a tét, ugyanis a vesztes moshatja majd a nyertes járművét. Kimi sosem félt a kihívásoktól, ám akivel most szembekerült, az Taddy, akit Scramble bajnokká koronáztak az elmúlt három évben.

Kimi ezzel ellentétben csupán öt rally világbajnoki futamot teljesített a Citroen volánjánál. Raikkönennek állandó navigátora, Kaj Lindstöm olvassa majd az itinert, míg Taddy teljesen egyedül néz szembe a pályával.

"Egy nagyon izgalmas esemény elé nézünk, bár nem igazán tudom, hogy mire számítsak." - mondta Raikkönen. "Imádom a motorokat, nekem is van egy pár, szóval tényleg nagyon várom a találkozást Taddyvel. De egy dolog, amit egyáltalán nem élvezek, az a motorok tisztítása, vagyis ez azt jelenti, hogy muszáj lesz nekem nyerni! Az viszont biztos, hogy egy remek kihívás elé nézek, és tényleg nem tudom, hogy melyikünk lesz majd a gyorsabb. Gondolom ez majd a pályától is függ. Láttam néhány videót és azokon fantasztikusan néz ki. Nagyon fogjuk élvezni ezt a hétvégét."

Blazusiak hozzátette: "Erzberg az a helyszín, ahol a karrierem elkezdődött, szóval nagyon különleges számomra. Az, hogy lehetőségem lesz Kimi ellen versenyezni, fantasztikus. Ő egy nagyszerű srác és egy nagy név a motorsportban, tehát megtiszteltetés, hogy ellene küzdhetek. Ezen a héten még részt veszek egy teszten, hogy annyira fel tudjak készülni az összecsapásra, amennyire csak tudok. Ezidáig szerencsésnek mondhatom magam, hiszen három győzelmet arattam Erzbergen és mindenképp szeretném ezt megtoldani egy negyedikkel, de itt minden megtörténhet, ugyanis ez egy nehéz pálya."

A Citroen Junior Team aszfalton tesztel
Henning Solberg Fiestára vált?
Ogier első világbajnoki futamgyőzelme

Girls on Rally