A Citroen Junior Team aszfalton tesztel

Június 3.
Rajthoz állnak a Citroen Junior Team versenyezői a Rally della Lanternán, hogy felkészüljenek az idei szezon aszfaltos versenyeire.

Sebastien Ogier élete során körülbelül 50 rallyn indult és ebből mindössze 20 volt aszfaltos. Kétszer versenyzett ilyen típusú utakon a 2009-es szezonban, méghozzá Írországban, ahol hatodik lett és Spanyolországban, ahol ötödikként végzett. Annak érdekében, hogy vezetési tudását tovább fejlessze az aszfaltos versenyekre, Ogier benevezett a Rally della Lanternára, ami az olasz aszfaltbajnokság egyik futama. A fiatal francia, aki jelenleg a második helyen áll a WRC pontversenyben, rendkívül lelkesen várja az új kihívást.

"Mivel a szezon második felében a versenyek legtöbbje aszfaltos lesz, ez a rally segít nekünk megtalálni a sebességet a Citroen C4 WRC-vel ilyen típusú talajon." mondta Ogier. "Az, hogy részt veszünk egy igazi, VB-n kívüli rallyn, segíteni fog minket Bulgáriában, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban egyaránt."

Kimi Räikkönen ezelőtt még soha életében nem vezette a C4-est aszfalton. Egyedül 2009-ben szerzett valamennyi tapasztalatot a Rally della Marcán, amikor egy S2000 autó volánja mögé ülhetett.

"Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam Olaszországban is versenyezni." mondta. "Még mindig rengeteg rajongóm van ott, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy szenzációs lesz a hangulat. A szezon kezdete óta vágyom már kipróbálni a C4 WRC-t aszfalton."

A Rally della Lanterna Genovához közel kerül megrendezésre.

Henning Solberg Fiestára vált?
Ogier első világbajnoki futamgyőzelme
Ketomaa célegyenesben a győzelem felé

Girls on Rally