Mini: Teszt, Grönholm, Sordó

December 3.
A Prodrive technikai igazgatója, David Lapworth szerint annak ellenére is könnyen lehet sztárpilótája a Mininek, hogy Marcus Grönholm visszatérésének esélyei egyre csökkennek.

A kétszeres finn világbajnok még nem jelezte egyértelműen a Mininek, hogy nem akarja betölteni az első számú pilóta szerepét 2011-ben a csapatnál. Az idén még Citroennel versenyző Dani Sordo közben egyre közelebb kerül ahhoz, hogy Kris Meeke csapattársa legyen. Lapworth biztos benne, hogy Marcus Grönholm nélkül is kellő versenyzői tapasztalat fog a csapat rendelkezésére állni.

David Lapworth: "Sordo a múlt héten tesztelte az autót. Fiatal kora ellenére négy év tapasztalattal rendelkezik egy nagyon jó autó volánja mögött, így hasznos lehetne csapatunk számára. Nem hiszem, hogy sokat veszítünk, ha Marcus nem csatlakozik hozzánk. Ő egy nagyszerű pilóta, ha beleülteted az autóba, biztos, hogy jól fog vele szerepelni. Nagyon egyszerű visszajelzéseket ad az autóról, elmondja mit, hogyan, merre kellene. Hasznos, ha ilyen segítségünk van, de mégis azt gondolom, nem sokat veszítenénk Marcus nélkül, hiszen itt van nekünk Markko (Martin), aki szintén nagyon jó munkára képes ilyen téren is."

Lapworth gyorsan megdícsérte új szerzeményét, Kris Meeke-t is: "Nagyon jó visszajelzéseket kapunk Kristől is a tesztek során. Rendben, nincs sok tapasztalata WRC-vel, de vezetett már eleget ahhoz, hogy megállja a helyét az autónkkal. Továbbá most kicsit kiegyenlítődnek az esélyek a különböző tapasztalattal rendelkező pilóták között, hiszen egy új kategóriával kell mindenkinek megismerkednie."

A Mini egész hetes Szardíniai tesztjének utolsó két napján Sordo is részt vett: egyik nap aszfalton, majd murván tesztelte a versenyautót. A csapat elsődlegesen az Ohlins gátlókat próbálta az autóhoz hangolni murvás útfelületen, hogy aztán a Countryman WRC megtehesse első tesztkilométereit aszfalton.

A következő teszt várhatóan az Egyesült Királyságban lesz néhány nappal karácsony előtt.

Dennis Kuipers 10 futamon a Fiesta RS WRC-vel!
Mads Ostberg a Fordnál folytatja

Krizsanyik Zoltán