Mads Ostberg a Fordnál folytatja

November 16.
Az Adapta Motorsport megerősítette a megállapodást az M-Sport-al, mely szerint a fiatal norvég tehetség jövőre egy Ford Fiesta RS WRC-vel vesz részt a Rally Világbajnokságon.

A 23-éves norvég pilóta sikeresen mutatkozott be az S2000 kategóriában az idei francia és német rallykon, melyek eredményeként az Adapta Motorsport folytathatja az együttműködést a brit székhelyű csapattal. Ostberg navigátora továbbra is a svéd Jonas Andersson lesz.

A csapat egész éves programja még nem ismert, egyenlőre annyit közölt a csapat, hogy Ostberg első futama a szezonindító Svéd Rally lesz február 10 és 13 között.

Mads Ostberg: "Nagyon élveztem a Ford Fiesta S2000-el való versenyzést Franciaországban és Németországban és boldog vagyok, hogy lehetőségem lesz jövőre az új Fiestával versenyezni. Tudom, milyen nehéz bekerülni a jövő évi bajnokság résztvevői közé, ezért is érzem magam nagyon szerencsésnek, hogy az M-Sport és az Adapta már most meg tudott egyezni. Nem rendelkezem még sok tapasztalattal az M-Sporthoz hasonló nagy csapattal való együttműködésről, de nagyon profiknak és kedvesnek tűnnek. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek és már nagyon várom a jövő évet!"

Morten Ostberg - az Adapta Motorsport csapatvezetője: "Ez egy logikus lépés 2011-re Mads karrierjére nézve - kellemes tapasztalatokat szereztünk a Fiesta S2000-el idén, a francia futam után kerestük a lehetőséget, hogy az M-Sport-al együttműködhessünk a jövőben."

Malcolm Wilson - M-Sport igazgató: "Örülök, hogy az M-sport 2011-es családjában üdvözölhetem Madst, Jonast és az egész Adapta csapatot. Mads és Jonas remekül beilleszkedett a csapatba az idei két közös futam során, ezért időszerűnek láttuk, hogy Mads egy újabb lépést megtegyen versenyzői pályafutásában."

Mad Ostberg pályafutása során végig szoros együttműködésben állt a Mini WRC-t fejlesztő Prodrive istállóval, sőt ő tesztelhette elsőként a készülő autót. A hírek szerint a Pordrive késésben van a Mini WRC fejlesztésével, előreláthatólag csak 2011 második felében tudnak rajthoz állni az autóval.

Holland vidi a Wales Rallyról
Ogier bukása videón
Loeb nyerte a szezonzárót, is

Mads Ostberg vezette a Mini WRC-t

Krizsanyik Zoltán