Mads Ostberg vezette a Mini WRC-t

Szeptember 10.
A fiatal norvég tehetség, Mads Ostberg volt az a versenyző, aki a minap megtehette az első kilométereket a Mini Countryman WRC-vel.

"Ezek voltak az abszolút első kilométerei az autónak." - mesélte Mads a Norsk-Rally.com -nak. "Nagyon izgalmas autó, semmi kétség. Azt hiszem nagy jó dolog, hogy én lehettem az első autóversenyző, aki vezethette az autót."

"A csapat örömmel fogadta, hogy Mads elfogadta felkérésünket." - kommentálta az eseményeket David Campion a Prodrive csapatvezetője. "Kaptunk egy előzetes ajánlatot, amit ha elfogadunk, akkor Mads jövőre csatlakozhat a Mini gyári csapatához. De amíg létrejön a megállapodás további fontos tárgyalásokat folytatunk a csapat összetételét illetően. Az azonban már történelmi tény, hogy Mads az első versenyző aki murván tesztelhette az autót, ez örökké ott lesz az önéletrajzában!"

Addig is amíg kialakul Mads jövő évi programja, vár még rá idén néhány feladat, Subaru WRC-jével rajthoz áll egy észt bajnokin, a Saarema Rallin és a Világbajnokság idei történelmi záró futamán, a jelenlegi WRC-ket búcsúztató Wales Rallyn, valamint az M-Sport Szuper 2000-es Fiestájával a Francia VB futamon.

Petter Solbergé a Japán Rally első napja
Solberg parádé az első körben
Raikkönen odaverte a Citroent Japánban + videó
Az első kép a Mini WRC-ről

Fri