Kimi elégedett az első munkanappal + videó

Január 29.
Raikkönen magát hibáztatja az Arctic Rally második gyorsaságiján elkövetett hibáért, de reméli tanult belőle, és ilyen többet nem fordul elő.

"Félreértettem az itinert, emiatt csúsztunk bele a hóba." - nyilatkozta balesetéről Raikkönen a finn MTV3 televíziónak. „Volt ott egy fa, körülbelül lábnyi vastag, mi keresztülmentünk rajta. Az ilyen benne van a pakliban. De ezért jöttünk ide, hogy amit elronthatok, azt itt rontsam el, tanuljak belőle, és a következő versenyen már ne kövessem el."

A nap második fele már sötétben zajlott, ami több nehézséget is okozott Kiminek. "Nehéz volt, mert havazott, emiatt nem láttam jól, ráadásul a kiegészítő lámpasor is magasan volt. Az egyik kereszteződésben túl is csúsztunk, tolatni is kellett."

 

Raikkönen kilométerenként körülbelül egy másodperccel lassabb spanyol csapattársánál, a hibátlanul autózó Dani Sordonál.

"Látom magamon, hogy rendesen nyomtam és szerintem az eredmények eléggé rendben vannak. Azt hiszem most már egyre jobb lesz. Ha komolyan mennék, tudnék gyorsabban menni, a legfontosabb hogy a lehető legtöbb dolgot megtanuljam. Az autót már el tudjuk pusztítani." - zárta mondandóját Kimi.

Raikkönen újra száguld
Raikkönen kiesett a második gyorson
Egy kattintás az Arctic Rally

Fri