Raikkönen újra száguld

Január 29.
Az Arctic Lapland Rally második gyorsaságiján fának ütközött Kimi Raikkönen félórás hátránnyal lejött a gyorsról és visszakapcsolódott a jeges száguldásba.

Kimi a mai második szakaszon sokallt be, autójával lecsúszott az útról és frontálisan átgázolt egy fán. A baleset oka állítólag egy félrehallás volt, a kanyar fokozatára Kaj 3-ast mondot, Kimi azonban 5-öst értett. Legalább megtudtuk, hogy itinerből megy. A finn MTV3 televezió leközölte a Raikkönen után rajtoló Juha Salo belsőkamerás felvételét, amiben egyrészt látszik, hogy Salo egyáltalán nem viccel a hóban, izomból leküldi a Mitsubishit, valamint az is, hogy hova estek be Kimiék.

Az autót a szurkolók cirka 30 perc alatt kiszabadították a hó fogságából és Kimi valahogy levergődött a célig, majd a Citroen Racing szerelői rávetették magukat és kapott egy új frontrészt.

A baleset nem fogta meg Raikkönent, a harmadik gyorsaságin ismét Sordo mögött ért célba, a negyediket 12 páros után törölték, majd az ötödiken ismét egy Sordo mögötti második helyet autózott.

A napból egy gyorsasági még hátravan, zárásként a Rovaniemi lóversenypályán tesznek egy 3,7 km-es kört.

A versenyben két magyar páros volt érdekelt, Pénzes Zsolt és Szabó Zoltán egy-egy EVO IX-es Mitsubishivel szállt harcba. A két magyar a nyitó gyorson kéz a kézben az 59. és a 60. helyen érkezett célba. A második gyorsaságit már csak Pénzes teljesítette, Szabóék leestek az útról. Pénzes a nap folyamán szépen elkezdett lépkedni előre, a második gyorson egy 51., a harmadikon már 48., az ötödiken pedig 45. időt jegyeztek be a neve mellé, amivel öt gyors után a finn bajnoki értékelésben a 24., a nagy abszolútban pedig a 49. helyen állnak.

Raikkönen kiesett a második gyorson
Egy kattintás az Arctic Rally

Fri