Vouilloz idei első győzelme

Augusztus 5.
Nicolas Vouilloz megszerezte első 2008-as IRC győzelmét, mely hozzásegítette ahhoz, hogy a ponttáblázaton 6 ponttal előnyre tegyen szert Luca Rosetti-vel szemben.

A belga Peugeot csapat pilótája a csütörtök esti szuperspeciált az élen zárta, azonban a versenynapokon komoly ellenfelet talált Bruno Magalhaes személyében, aki balszerencséjére defektet kapott, így 3 perccel lemaradt, mely elvette tőle a hőn áhított győzelmet. Az utolsó versenynapon Vouilloz-t próbálta üldözőbe venni az egyik helyi kedvenc, Alexandre Camacho, illetve az Abarth-os Giandomenico Basso is, ám sikertelenül, hiszen Vuilloz nyert.

Kétségtelen, hogy a legnagyobb sztár Basso volt, aki, egy kivétellel, a szombati gyorsok mindegyikét az élen zárta. A Madeira ralik kétszeres győztese péntek délelőtt még az élen állhatott, ám a délután folyamán rossz gumit választott, így búcsút kellett intenie az első pozíciónak. Az utolsó napot 30 másodperces hátránnyal kezdte, melyet a nap végére már 5 másodpercre sikeresen lefaragott. Az utolsó szakaszon Camachot is lepipálta, így a dobogó második helyére hozhatta be Fiatját.

A negyedik helyen egy korábbi Európa bajnok végzett, Renato Travaglia, akinek a pályák és versenyzők mellett a saját gyomorfájdalmaival is meg kellett küzdenie ezen a futamon. Luca Rosetti, aki a pontállást Vouilloz-val karöltve vezette, ezen a futamon nem hozhatta igazi, versenyzői formáját, hiszen a túlmelegedett fékek megakadályozták céljai elérésében - ötödik lett.

A hatodik Freddy Loix lett Peugeot-jával, akit egyébként az Ypres rally győzteseként tartunk számon. Őt Umberto Scandola követte, aki mögött, nyolcadik helyen Magalhaes végzett, akihez a verseny előtt még nagy reményeket fűztek, győzelem tekintetében.

"Végig nagy nyomás volt rajtam, így abszolút elégedett vagyok a győzelmemmel” - nyilatkozta Vouilloz. "Nem nagyon voltak komoly problémáim, így az utolsó gyorsra maradt a kérdés, hogy ki tudok-e még tartani, vagy esetleg 1-2 kisebb hiba becsúszik, amivel a dobogón akár lejjebb is csúszhattam volna.”

A kétkerekesek között egy helyi versenyző aratta le a babérokat, név szerint Miguel Nunes, aki egy Peugeot 206 Super 1600-ost irányított. Hasonló autómárkával a második helyen Antonio Nunes érhetett be.
A kiesők közé sorolható többek között Brice Tirabassi, aki elektronikai gondok miatt már az első napon búcsúzott, illetve Luca Betti is, akinek a váltója akadályozta meg a tisztes helytállást.

Sanremo meglepetése
Orosz Rally 3. nap
Orosz Rally 2. nap

Fotó: Ralis Online
Lara