Rosetti hibátlan

Május 14.
A Peugeot csapat olasz pilótája, Luca Rosetti folytatta hibátlan szereplését az elmúlt hétvégén megrendezett Vodafone Portugál Rallyn. Rosettinek ez a negyedik IRC futama volt, melyből mind a négyet az élen zárta, így a legsikeresebb IRC pilóta koronázatlan királyaként is emlegetik.


Luca Rossetti

Az első versenynapon nagy csatát vívott a belga Nicolas Vouilloz-val, aki a nap végére mindössze 2,4 másodperccel maradt el az olasztól. A következő nap reggelén azonban Vouilloz defektet kapott - kicserélték a kereket, de ezek után a győzelemmel kapcsolatos álmoknak már búcsút mondhattak.

Ezzel Duval feljöhetett a második helyre, mely még csábítóbbá tette számára az első helyet. Sikerült átvennie a vezetést is a versenyben, azonban a tizedik gyorson a kerékcsapágy keresztbe tett elképzeléseinek, és kiállásra kényszerültek. Az 1994-es rally világbajnoki cím birtokosa, Didier Auriol is a kiesők közé sorolható, hiszen az addig harmadik helyezettnek a felfüggesztéssel akadtak komoly gondjai. Ezek után Vouilloz újból a dobogósok közé tartozhatott, és a harmadik helyről folytathatta a versenyt.


Jan Kopecky

Az utolsó gyorson dőlhetett el a negyedik hely sorsa, melyért az Abarth-os Giandomenico Basso és a Mitsubishivel rajthoz álló Hanninen harcolt. Végül az olasz került ki győztesként a viadalból - 2,5-tel autózott jobb időt finn vetélytársától.

A nagy nevek közül nem érhetett célba többek között Anton Alen sem, akinek kuplung problémái voltak - illetve Freddi Loix is búcsúzott, aki a pótkerekére is összeszedett egy defektet.


Nicolas Vouilloz

Az IRC 2WD kupát Marco Cavigioli nyerhette meg diesel Grande Puntojával, aki a futam összetettjében a tizenötödik helyet szerezte meg. Ezzel a győzelemmel Cavigioli utolérte Yagiz Avcit, így 10 ponttal, fej-fej mellett vezetik a 2 WD-s pilóták ponttáblázatát.

Rosetti 6 pontos előnye két verseny után viszonylag megnyugtató, ám a 14 pontos Vouilloz nem adja fel könnyen. „Az elejétől kezdve fantasztikus csatákat vívtunk, és el vagyok ragadtatva, hogy a negyedik győzelem is a kezemben lehet már. Az idei első, török futam után nem gondoltam volna, hogy ezt a portugáli versenyt is megnyerhetem” - mondta el Luca Rosetti.

A Portugál Rally végeredménye:
1 Rossetti/Chiarcossi Peugeot 207 S2000 2h57m50.1s
2 Kopecky/Stary Peugeot 207 S2000 +45.8s
3 Vouilloz/Klinger Peugeot 207 S2000 +1m37.8s
4 Basso/Dotta Abarth Grande Punto +2m18.7s
5 Hanninen/Markkula Mitsubishi Lancer Gp.N +2m21.2s
6 Magalhaes/Castro Peugeot 207 S2000 +3m11.6s
7 Stohl/Minor Peugeot 207 S2000 +3m51.3s
8 Campos/Babo Peugeot 207 S2000 +4m32.3s
9 Aigner/Wicha Mitsubishi Lancer Gp.N +8m09.5s
10 Peres/Dias Mitsubishi Lancer Gp.N +10m46.4s

IRC Portugál Rally előzetes
Stohl is az IRC-be folytatja
Campos az első kedvenc

forrás: IRC
Lara