IRC Portugál Rally előzetes

Május 8.
Az IRC sorozat a 2008-as évben a második fordulójához közeledik. Izgatott várakozás előzi meg a futamot, hiszen eddig a legjobb nézőcsalogatós nevezési listával büszkélkedhetnek a portugálok. Többek között nagy hangsúlyt fektetnek Didier Auriol első IRC-s szereplésére, illetve Marcus Grönholm nullás autóval való részvételére.

Ezek a pilóták is jól tudják, hogy a portugál rallyk mindig kiemelkedő események voltak - csodálatos tájakon keresztülmenő gyorsaságikkal, lélegzetelállítóan szép környezettel és a barátságos helyi emberekkel - így nem is kételkedtek abban, hogy rajthoz álljanak május 9-10-e között.

A futam központja nagyon sokáig az északi Oporto volt, ám az elmúlt három alkalommal a székhely áttevődött Faro városába.

Az idei évre kiírt szakaszok minősége kiváló - a laza, murvás talaj igazi élvezetet nyújthat majd a pilótáknak. A nyári hónap ellenére az időjárás azonban megtréfálhatja a mezőnyt, és meglepetéseket is okozhat - egyszóval: megjósolhatatlan. Emlékezzünk csak vissza, két évvel ezelőtt milyen sűrű köddel kellett megküzdeniük az akkor rajthoz álló versenyzőpárosoknak...

Az idei éven újdonsággal is szolgáltak a szervezők, hiszen kiírtak egy két kilométeres gyorsasági szakaszt, mely Faro városában kerül majd lebonyolításra. Nagyon technikásnak és egyben gyorsnak is mondják ezt a részt, így a nézők is izgalmakban reménykedhetnek, ha erre a részre ellátogatnak.

Az első versenynap 9-én, azaz pénteken rajtol majd el, melyen a versenyzők kétszer térnek vissza a szervízparkba. A parc-fermébe várhatóan, a versenyben maradt párosok, 18:09-től gurulhatnak be, pontosan 118 versenykilométer megtétele után.

10-én, szombat reggel 8:05-től rajtol majd el ismét a mezőny, 3-3 részt kell teljesíteniük, egy faroi szervízparkot is közbeiktatva. A cél tervek szerint 18:10-től fog kezdődni, természetesen Faro városában.

Nevezési lista, térkép, időterv a verseny hivatalos honlapján érhető el: www.rallydeportugal.com
Képek a hivatalos tesztről: Ralis Online

Stohl is az IRC-be folytatja
Campos az első kedvenc
Ki lesz a BFGoodrich és a Kronos pilótája?

forrás: IRC
Lara