Versenyen is debütált a Polo S2000

Február 8.
Egy nappal homologizációja után, Lengyelországban, versenyen is megtartotta európai premierjét a Volkswagen Polo S2000-R.

A belga René Georges Rally Sport által felkészített versenyautóval az a Tomasz Czopik ejthette meg a bumatkozást aki 2003-ban a Tagai féle Subaru Impreza WRC-vel bajnoki címet szerzett hazájában. Czopiknak az idei lengyel szezonnyitón, a Rajd Magurskin Európában elsőként lehetett része versenybe szállni a szuper 2000-es szabályok szerint épített versenyautóval. Az autó ugyan Dél-Afrikában már bajnoki címet is szerzett, de mivel arrafelé elég kevés a havas verseny, a Rajd Magurskit viszont éppen ilyen körülmények közt rendezték, így Czopik szereplése ebben is páratlannak tekinthető.

A Polo S2000 és pilótája is remekül helyt állt a futamon, különösen a verseny első napján villogtak. Czopik a nyitó nap folyamán több abszolút időt is produkált és este hat másodperc hátránnyal az előkelő összetett második helyről várhatta a folytatást. Ami azonban balszerencsésre sikerült, elég volt egy apró hiba, hogy Czopik lecsússzon az útról és három percet töltsön a hó fogságában. Ennek következtében be kellett érnie a futam hetedik helyezésével, de a Polo ezzel együtt is egy perccel bizonyult gyorsabbnak a mezőny másik S2000-es járgányánál, a Fiat Grande Puntónál.

Czopik és a csapat idei tervei közt a lengyel bajnokság mellett az Európa Bajnokság összes futamának teljesítése szerepel, míg a csapat másik autójában Freddy Loix tör babérokra a teljes belga pontvadászat mellett további négy EB futamon, melyből egy biztosan a Madeira Rally lesz.

Tomasz Czopik VW Polo S2000 fedélzeti kamerás felvétel
Rajd Magurski Gy1

Fri