l1
l2


 

Félévszázados jubileumra készül a Barum

Július 8.
A jelenlegi tervek szerint nézők előtt, izgalmas programok kíséretében ünnepelheti ötvenedik jubileumát a Barum Czech Rally Zlín. A dél-csehországi esemény igazán különleges helyet foglal el az Európa Bajnokság sorozatának szívében, és az elmúlt évek alatt határozottan kedvenccé nőtte ki magát az érdeklődők és a résztvevők körében. Július elejével a szervezők a futam tervezetét közzétették, igazán kecsegtető menetrenddel.

Nem sokkal több, mint egy hónap van hátra a Barum Czech Rally Zlín jubileumi 50. futamának kezdetéig, amelyre nézőket is szeretettel várnak a javuló járványhelyzetnek köszönhetően Zlín környékére 2021. augusztus 27. és 29. között. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezekben a napokban külön rendelkezések formájában jóváhagyta a párizsi összejövetelen áttekintett alapdokumentumokat, beleértve az esemény szakaszokat tartalmazó menetrendjét is. Pontosan 2021. július 7-től minden szükséges dokumentum elérhető a verseny hivatalos honlapján (czechrally.com).

A zlíni futam hagyományosan az Európa Bajnokság résztvevői mellett várja a 2021-es cseh rali-bajnokság résztvevőit is. Kontinensviadalunkon egyébként a Barum a nyolc versenyből álló sorozat negyedik állomása lesz. A verseny további részét képezi az FIA Európa Junior Bajnokságnak (FIA ERC Junior), az FIA 27 év alatti Európa Bajnokságnak (FIA ERC3 Junior) az Abarth Rally Kupának, a Toksport Clio Trophy-nak, illetve a cseh Peugeot Rally Kupa bajnokságának is. Az 50. Barum Czech Rally Zlín összesen 786 kilométert foglal magába, 15 gyorsasági szakasszal, 211-es versenytávval. Az egész verseny a gépátvételektől kezdve a célig az FIA előírásai szerint - négy napos formátumban lesz lebonyolítva, ami igazán sok időt és nagyon komoly koncentrációt igényel a csapatoktól és a versenyzőpárosoktól egyaránt.

A szervizpark ismét a rali fő partnerének, az otrokovicei Continental Barum vállalatnak a telephelyét foglalja el, ahol augusztus 26-án, csütörtökön délután kerül sor a technikai gépátvételre. A jubileumi futam első mozzanata a kvalifikációs szakasz és a shakedown lesz Malenovicében augusztus 27-én, pénteken reggel, mely érinti a klasszikus Maják szakasz közkedvelt részeit. Az ünnepélyes rajtceremónia 17 órakor lesz a zlíni városháza előtt, az első éles rajt pedig az EB mezőnye számára este 9 után lesz az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő városi kijelölt szakaszon. Augusztus 28-án, szombaton a programban szerepel Brezová, Hostálková, Komárov és a legendás Pindula gyorsasági. A verseny augusztus 29-én, vasárnap teljesedhet ki a Halenkovice, Biskupice és Májová részeken. Az utolsó szakasz a leghosszabb és egyben a legigényesebb részét is jelenti a jubileumi Barumnak, amelynek hossza meghaladja a 25 kilométert. A verseny végén a legsikeresebb párosok nem sokkal 17 óra után tűnnek fel a városháza előtti náměstí Míru-n, ahol egy páratlanul látványosnak igérkező díjátadó ünnepségre kerül sor.

A 2021-es Barum Czech Rally Zlín jubileumi kiadásának versenykiírása (cseh nyelven)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33