l1
l2


 

Zsírpapa és az elcseppenő hajgumi

Június 28.
Az abszolút tizedik helyen vitézkedett Zsírpapa és Mészáros Sándor a 47 fős, historic-Eb résztvevőkkel tarkított mezőnyben a Mecsek Rallyn, és már éppen a kilencedik helyet ostromolták, amikor Alsómocsoládon külön feladatot kaptak karburátor szerelésből. Zsírpapa ebben is jeleskedett, és végül az abszolút 14., magyar értékelésben pedig a 6. helyen értek célba.

"Nagyon jó verseny volt, hallod? Most húzzuk haza az LT-vel a VFTS-t, de még mindig nem tértem magamhoz - mesélte Zsírpapa. - Az első Alsómocsolád szar volt. Én nem tudom, mi történt velünk, Meszes elaludt a rajtban, én meg akkorákat ásítoztam, hogy megharaptam a szélvédőt, de nagyon béna voltam. A célban mondtam is, hogy ezt nem élveztem. 

Na de, aztán ne félj, Árpádtetőn felébredtünk. Úgy lejöttünk, mint az állát. A 10. helyen álltunk, néztük, hogy Ford Sierra, Porschék vannak mögöttünk. Az egyik BMW-s késett, pont előttünk rajtolt, azt mondja a Meszes, csak utol ne érjük őket a gyorsaságin, mert képes vagyok nekimenni, ha nem enged el. 

Elrajtolunk, semmi, célba érünk, pedig ott is jöttünk, mint az állat, hát adtak hetet. Nagyon kemények voltak az osztrákok. Tudod ki ment még nagyon jól? A Kis Kalapács az Opellal. Eddig csak Wirtmannt, meg Magost nem tudtam megverni, most már Kalapácsot sem. 

Ettől függetlenül nagyon élveztük. Erre kiérünk Mocsoládon a szélesre - akkor már felébredtünk -, fűzöm le neki negyedikben, egyszer csak bóóó, majdnem lefejeltem a szélvédőt. Nyomom neki, semmi. Félreálltunk, hát a karburátorról leesett a rudazata. 

Egy darab néző sem volt a környéken, különben már megcsinálták volna, mielőtt megállunk. Figyelj, a nézők úgy értenek a VFTS-hez, jobban, mint mi. Jön a sportbíró, hogy segíthet-e. Mondom neki, gyorskötöző, drót, bármi. 

Elmegy, feltúrja a kocsiját, jön vissza, azt mondja nincs semmi, de a barátnője hajából kivette a hajgumit, hátha jó. Összerakom azzal, csukom le a gépháztetőt, hát olyan forró volt a motor, hogy megolvadt a hajgumi és éppen cseppent le. Úgyhogy egy gázállással nagy óvatosan kijöttünk. Kaptunk három percet, de kit érdekel? Versenyben voltunk. ÉÉÉS célba is értünk.“

Zsírpapát a célba érésben, a felébredésben és karburátor szerelésben is  a az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft. segítette. 

"Meg a szurkolók. Nagyon sokan voltak. Meg az ellenfelek, akiknek a vérét szívtam egész verseny alatt, de ők is az enyémet. A lényeg, hogy nagyon jó verseny volt. Nagyon jó volt a VFTS-sel menni. Á, ezt elmondani sem tudom. Ha tudni akarod, milyen, ülj be egy VFTS-be és menj le Árpádtetőn, de mint az állat. Garantálom, egy hónapig nem lesz semmi bajod. Na megállunk, iszunk egy kávét aztán húzunk haza. Azt mondtam már, hogy nagyon jó verseny volt?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33