l1
l2


 

Görögország idén újra VB futamot rendezhet

Március 26.
Az ikonikus Acropolis Rallye az idei szezon második felében, szeptember eleji dátummal visszatér a Rali VB vérkeringésébe. A rajongók részéről is komoly elismerésnek örvendő murvás megmérettetésre szeptember 9-12. között kerülhet sor nyolcéves távollét után.

Görögország nyolc év kihagyás után először tér vissza a rali világbajnokság naptárába, miután a mesés körülményeket jelentő Acropolis Rally-t március 16-ával hivatalosan is felvették a 2021-es naptárba. A durva kavicsos utakkal páratlan népszerűségnek örvendő esemény a ralisok egyik kedvenc helyszíne, melynek újracsatlakozását mindenki örömmel üdvözölte. Az Acropolis 1973-ban látta vendégül első ízben a rali krémjét, és népszerűsége egészen nyolc évig ezelőttig töretlen volt.

A Görög Rali 2021. szeptember 9-12. között a szezon 10. fordulóját jelenti majd, helyettesítve a Chile Copec Rally-t, amelyet sajnos a járvány folytatása és egyéb más kormányzati korlátozások miatt el kellett törölniük a szervezőknek. Az Acropolist először görög bajnoki eseményként 1951-ben rendezték meg. A WRC egyik legnehezebb fordulójának tekintették a kezdetektől fogva, mivel a kanyargós és sziklás hegyi utak erős hőséggel és fullasztó porral együtt heves kihívást jelentettek. A rali nem kevesebb, mint 38 alkalommal jelent meg a világbajnokság menetrendjében, és mondhatni már-már kultuszt váltott ki a szurkolók körében, mielőtt 2013-ban elhagyta a bajnokságot. Colin McRae öt győzelemmel vezeti az eseményt megnyerő versenyzők listáját, és a további győztesek között olyan nagy nevek tűnnek fel, mint Sébastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Röhrl vagy éppen Carlos Sainz.

Az Istenek Rally-ja néven is elhíresült Acropolis Rally Greece a hagyományos helyszínről indul az athéni Parthenon-templom alól. A fogadó város és az útvonal bővebb részleteit az FIA és a WRC szervezősége a rendszeres útvonalvizsgálatokat követően a közeljövőben adják ki. Jona Siebel, a WRC Promoter ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a bajnokság egyik klasszikus rangadóját mindenki hatalmas örömmel üdvözölte. "Az Acropolis komoly fejezetet jelent a mai napig a WRC történetében, és értékeljük a görög kormány óriási elkötelezettségét. Üdv újra közöttünk!” -  mondta el Siebel.

"Chile népszerű kiegészítőnek bizonyult a világbajnokságon 2019-ben. Sajnos az ország a tavalyi pandémiát szenvedi még a mai napig, és a helyzet továbbra is nehéz. Rendkívül csalódottak vagyunk, hogy elveszítettük az idei eseményt, de bízom benne, hogy Chile a későbbiekben is a WRC család tagja marad."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33