l1
l2


 

Kajto idén is a Rally VB-n

Március 24.
A háromszoros Európa bajnok, Kajetan Kajetanowicz hétfordulós programot tervez a 2021-es világbajnoki szezonra a legújabb specifikációjú Skoda Fabia Rally2-essel. Az áprilisi horvát futamon kezdheti meg szereplését a lengyel, míg a további hat esemény egyelőre nem került megerősítésre.

A Lotos Rally Team versenyzője a kategória bajnoki cím egyik esélyeseként indul a 2020-as évben elért harmadik pozíciójának köszönhetően, miután az olaszországi záró fordulóban háromesélyes csatát vívhatott az év végi elsőségért. Kajto decemberben Jari Huttunen és Marco Bulacia mögött végzett, akik az idei szezonban a WRC2-re váltottak.

Ez lesz a negyedik egymást követő WRC-szezonja Kajetanowicz-nak, akit ismét honfitársa, Maciej Szczepaniak fog segíteni a jobb egyből. A páros 2019-ben a WRC2-es kategóriában a második helyen végzett, mely eredmény többek között a török versenyen elért győzelemnek is köszönhető. A küzdelem az utolsó méterekig kitartott, hiszen az év végi dobogó legfelső fokától mindössze három ponttal maradt el a lengyel duó.

Kajetanowicz új, látványos dizájnnal büszkélkedő Fabia-ját már be is mutatta, és elmondta, hogy minél több WRC tapasztalatot szerzett, annál jobban érzi és tudja, hogy mennyi munkára van szükség a bajnoki címhez. "Hét világbajnoki futam előtt állunk, és ez a szezon még nehezebbnek tűnik, mint az előző. Ugyanazt az autót választottuk, amely tavaly a WRC3 első három helyezettje lett.”- magyarázta Kajto. „Magabiztos vagyok ebben az autóban, és tapasztalataink, rutinjaink biztosan meg fognak térülni. Hatalmas támogatást érzünk a spanyol RaceSeven-től, akik az autót is felkészítették - az által képviselt és biztosított csapatszellem a szervizekben igazán motiválóan hat ránk. Nincs mit titkolnunk - harcolni fogunk a bajnokságért. A cél elérése érdekében mindent meg kell tennünk, mindent meg kell adnunk, és néha még többet is."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33