l1
l2


 

Hadik: "Jó érzés volt újra versenyezni!"

Június 16.
Több hónapos szünetet követően lendületes sebességgel tért vissza Hadik András a magyarországi gyorsasági szakaszokra. A Ford Fiesta R5-össel izgatottan készülődött a június második hétvégéjén megrendezésre kerülő Kisvaszar Rally-ra, ahol végeredményben egy bizalmat jelentő harmadik pozíciót szerzett meg Kertész Krisztián társaságában.

Hadik András számára sem alakultak egyszerűen az elmúlt hetek, hónapok a világban uralkodó veszélyhelyzet miatt. A miskolci versenyző a szezon elején minden gondolatával egy erős évadra koncentrált, ám a koronavírus okozta pauza a dédelgetett terveket egytől egyig felborította. A dologban egy kis pozitívum azért meghúzódik - március 6-7. között a Rally Kumrovec keretében szert tehetett idei első és egyetlen versenyzési élményére, mellyel határozottan a magyar szezonra szeretett volna felkészülni. Ezután következtek a futamok megrendezésének kérdései, melyeket Magyarország esetében inkább elhalasztottak, mint sem töröltek. A kormány által kiadott rendeletnek köszönhetően a június második hétvégéjére tervezett, főként a Rally3-as kategória résztvevőit megcélzó Kisvaszar Rally lebonyolításra kerülhetett, ahol a licenszes versenyzőket is nagy szeretettel várták, lehetőséget adva a kilométereket gyűjtésére. A rajthoz állás gondolatával nem is játszadozott sokat András - a DVTK SE színeit képviselve és Kertész Krisztiánnal a jobbján azonnal be is adták nevezésüket, bízva abban, hogy a Baranya megyei aszfaltos kanyarok még több tapasztalatot és bátrabb beállítási variációkat hozhatnak a legújabb generációs Ford Fiesta R5-ös számára.

A júniusi hétvégét komoly izgalmakkal várta a csapat, hiszen a Pécstől nem messze található kilométerek valódi ralis érzéssel örvendeztetik meg a résztvevőket a közel 45 kilométerre tervezett versenytáv keretében. Az esemény végül a tervezett hat szakaszból csak öt alkalommal adta meg a lehetőséget a rajtra az időjárás miatt, mindezek ellenére a kicsivel kevesebb, mint negyvenes táv valóban megadta a szezon kezdőlendületét és a bíztató jövőképet. A Kisvaszar és Alsómocsolád között kijelölt gyorsasági szakasz erdei atmoszférájával határozott versenyzésre csábította a mezőnyt, és ezt Hadikék is már az első perctől kezdve érezték és átélték minden egyes méterét az eseménynek. Idők tekintetében szakaszgyőzelemről ez alkalommal nem beszélhetünk, mindazok ellenére, hogy ugyan eljátszott a gondolattal, de nem hajtott egyértelműen győzelemre a páros – inkább a gondtalan versenyzésre és a beállítások még szélesebb skáláját próbálta feltérképezni az új generációs Fiesta R5-ösben. A terv közel tökéletesen megvalósult – az erős és egyenletes élmezőnybeli eredményeknek köszönhetően Hadik András és Kertész Krisztián a kisvaszari futamon a mezőny harmadik idejére tett szert. A siker mellett természetesen a tapasztalat is abszolút pozitív jövőképet jelent a csapatnak, melyet még tovább szeretnének gyarapítani a június 20-21. között megrendezésre kerülő, szintén Rally3-asokat megcélzó, és a licenszes résztvevőket külön kategóriában értékelő Északi régió számára kiírt futamon, mely a Domaháza és Zabar közötti aszfaltos kanyarokban kerülhet megrendezésre.

Hadik András: "Nagyon örülök annak, hogy újból beülhettem a Fiestába, jó érzés volt újra versenyezni. Több versenytársammal ellentétben nekem annyi szerencsém volt, hogy márciusban a Rally Kumrovec néhány kilométert azért adott az idei szezonomhoz, de a több hónapos szünet még így is kellemetlenül érintett. A hétvégére egy teszttel hangolódhattunk rá, ahol már az első perctől kezdve próbálgattuk a Fiesta újabb és újabb beállításait, és ez lényegében a vasárnapi versenynap alatt sem volt másképpen. Természetesen az időre is figyeltünk, hiszen erős eredménnyel szerettük volna zárni az első magyar eseményünket. A tervünk sikerült - úgy érzem, az autóhoz egyre közelebb tudok kerülni, és külön öröm volt számunkra, hogy egy harmadik időeredménnyel fejezhettük be a kisvaszvari küzdelmeket. Remélem, a lendület a Salgó Rally-ra is megmarad, ám előtte Domaháza és Zabar között még biztosan tesztelünk egyet a licenszesek kategóriájában."

A Hadik Rallye Team partnerei: Kazy-Ker, Hídépítő Zrt., Zomko Kft., MUT-hungária Kft., KLA trans, Diósgyőri Fogaskerék Gyártó Kft., Saubermacher-Magyarország Kft., Miga-Metall Kft., Micromax Kft., Triut Kft., Festék 96 Kft., Kutiker Produkt Kft., Euro Profil Kft., Frekvencia 2000 Kft., Szerviz-Sped Kft., Ferrion Kft., Euro Cargo Express Kft., Ko-va Kft., K-kontúr Kft., Sándor Attiláné e.v., Komáromi Trans Kft., Kalmár Plusz Kft., Körös Print-Pack Kft., Olp-Tech Kft., Rizoház Ingatlanforgalmazó Kft., Atagoo Travel Kft, Dokucentrum Kft., Gabura Motorsport Kft.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33