l1
l2


 

Bajnoki aranyért megy a Hyundai Ausztráliába

November 8.
A konstruktőri cím elhódításáért száll harcba a szezon utolsó állomásán a Hyundai Motorsport. A bajnokesélyes márka Thierry Neuville mellett Ausztráliában további két versenyzőjének ad lehetőséget – Dani Sordo és Craig Breen szállhat harcba az értékes pontokért a Föld másik felén.

A Hyundai Motorsport komoly tervekkel vágott neki a szezon utolsó hosszú utazásának – a csapat Ausztráliában áll rajthoz a 2019. évi világbajnokság záróeseményén, amelynek nem titkolt célja a konstruktőri cím megszerzése. A legutóbbi spanyol futamon elért győzelem és harmadik pozíció jóvoltából az egyesület jelenleg a gyártói tábla élén toporog 18 pontos előnnyel, így az esélye megvan az év végi elsőségre, ha a versenyzőpárosok hozzák a kötelezőt november 14-17. között. Az ausztrál rali, a bajnokság egyik legakciódúsabb évének tizennegyedik fordulója a 2019-es bajnokság csúcspontja lehet 25 gyorsasági szakaszával és négy versenynappal.

A Hyundai Motorsport három párossal veszi be az ausztrál murvát - Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Dani Sordo/Carlos del Barrio és Craig Breen/Paul Nagle csüccsenhet be az i20 Coupe WRC-be. Céljuk határozottan az első hely, illetve a dobogó többi lépcsőfoka lesz. Idén immáron ötödször húzhatják be az első helyet - a spanyol győzelem ugyanis a csapat negyedik győzelmét jelentette az évben, miután Korzikán, Argentínában és Szardínián nem találtak legyőzőre. A hétvégi menet pedig ezúttal sem lesz egyszerű a résztvevők számára - Coffs Harbour kikötőjében található szervizpark közelében lévő poros, kavicsos, erdős szakaszok trükkös terepviszonyokkal várják a bátor párosokat, ahol a körülmények pontos felismerése a hétvége kulcsfontosságú pontja lehet.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Ugyanúgy tekintünk az ausztrál futamra, mint az idei naptár minden más eseményére, különös figyelmet fordítva a részletekre, az elszántságra és hangsúlyt fektetve arra, hogy erős csapat képét mutatva eredményesen zárjuk le 2019-et. Végeredményben pedig sokkal nagyobb a tét, de ha összpontosítunk az irányításunk alatt álló dolgok kezelésére, a szakmai munkára, akkor minden esélyünk megvan rá, hogy teljesítsük vágyainkat. Tudjuk, mit kell tennünk, tehát sorsunk a kezünkben van."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A spanyol győzelemmel a versenyzői tábla második helyére kapaszkodott fel a páros
  • 2017-ben a belgák megnyerték az ausztrál futamot, melyet idén szeretnének megismételni

Neuville: "Mindig tetszett az ausztrál rali a gyors, ritmusos, kavicsos és erdei jellemzői miatt. Az utóbbi években mindig az elsők között teljesítettük péntekenként a szakaszokat, mely idén sem lesz másképp, ami bizonyos hátrányokat hordoz magában. A pályatisztítás kemény feladat, most pedig a másodikként megyünk rá a pályákra. Ennek ellenére mindent megteszünk annak érdekében, hogy megszerezzük a gyártói címet. Átéltünk néhány nagyszerű csatát ebben a szezonban, és arra számítok, hogy Ausztráliában ez csak előnyünkre válhat."

Dani Sordo/Carlos del Barrio (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az erős spanyolországi tempó garantálta a duó számára a 2019-es második dobogós helyet
  • Sordo utoljára 2016-ban volt részese az ausztrál kilométereknek

Sordo: "Örülök, hogy rajthoz állhatok Ausztráliában, és remélem, hozzájárulhatok értékes pontokkal a gyártói címhez. Ugyan eltelt három év az utolsó ausztrál szereplésem óta, de ahogy visszagondolok, mindig is egy jó futam volt.  A felület általában nagyon csúszós, de a rajtpozíció akár előnyömre is válhat ezúttal. A szezon utolsó fordulójában mindenki határozottan a márkák bajnokságára összpontosít. Spanyolországban elért eredményeink elősegítették a csapat dominanciáját, ám Ausztráliában még van dolgunk, ha végig szeretnénk vinni tervünket."

Craig Breen/Paul Nagle (#18 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az ír kettős idei harmadik szereplését tudhatja le a Hyundai színeiben
  • Finnország erős kezdése után Wales nem a tervek szerint alakult, így Breen-ék határozott bizonyításra készülnek

Breen: "Nagyon szeretem az ausztrál futamot, és nagyszerű visszatérni a Hyundai Motorsport csapatába. Paul és én izgatottan várjuk, hogy visszatérjünk az i20 Coupe WRC-be, és örülünk, hogy megvan a lehetőségünk újból megmutatni, mire vagyunk képesek. Az esemény gyönyörű utakon zajlik, elmondhatatlanul szép tájakat érintve. A szakaszok egyébként gyorsak, ritmusosak. Egy küldetésünk van a hétvégére: segíteni a csapatot a gyártók bajnokságában."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33