l1
l2


 

Ingram nyerte a Rally Hungary időmérőt

November 8.
Chris Ingram sikerével zárult a Rally Hungary kvalifikációja. Az őszies körülmények között zajló szakasz második leggyorsabbja Alexej Lukjanuk lett, míg a harmadik idő Filip Mares számára jutott ki. Magyar részről Herczig Norbert volt a leggyorsabb, aki negyedikként zárta a pénteki bemelegítést.

Eseménydúsan indult a Rally Hungary – az Európa Bajnokság és egyben hazai bajnokságunk utolsó futamaként bejegyzett, nyíregyházi központú megmérettetés pénteken délelőtt hivatalosan is kezdetét vette a 3,9 kilométeres kvalifikációs szakasszal Napkor környékén.

Az Európa bajnoki címért hárman vannak versenyben, ám úgy tűnik, a versenynapokra már csak két páros akadt, aki igényt tart az év végi elsőségre, ugyanis Lukasz Habaj egy bukással véget is vetett reggeli szabadedzésének. Az első helyre pályázók közül Chris Ingram megtette a kedvező első lépést, ugyanis a leggyorsabb időt érte el a nyíregyi kvalifikáción. Mögötte Alexej Lukjanuk érkezett, aki kilenc tizeddel lassabban ért be Citroen-jével. Maga a sorrend természetesen nem alapozza meg a hétvégét, csupán Ingram számára adatik meg a lehetőség, hogy a nyíregyházi rajtceremónia keretében elsőként választhassa meg rajtpozícióját.

"Hihetetlen kihívás lesz trükkös körülményekkel, de szerintem ez megfelel nekünk, és alig várjuk a futamot." - mondta Ingram. "Meglepően csúszós volt az út, de összességében jó móka volt."

A gumiválasztás egyébként külön fejezetet jelentett a csütörtöki délelőttön - Ingram intermédiát választott, míg a második helyen érkező Lukyanuk, aki 0,919 lassabb volt, egy "verseny" abroncsot választott a Saintéloc Junior Team Citroen C3 R5-hez. "Ez nem volt számunkra az optimális gumiabroncs, a körülmények eltértek mindazoktól, amelyeket korábban láttunk. Nem számítottunk ennyire csúszós kanyarokra." - osztotta meg gondolatait Lukjanuk.

A cseh szövetség által támogatott Filip Mares a harmadik leggyorsabb volt a nyíregyi kezdő kilométeren, és több mint elégedett volt teljesítményével. Mögötte negyedikként a hazai pálya előnyeit élvező Herczig Norbert érkezett, akit az idei szezon magyar bajnoka, Vincze Ferenc követett.

Az amerikai Sean Johnston első R5-ös szereplésével egy egészen motiváló hatodik hellyel kezdett be. "Csúszós volt a délelőtt, és sikerült egy kicsit gyorsabban menni, ami nem feltétlen volt a szándékunk, azonban elégedettek vagyunk a tempóval, és ezen a hétvégén minden a tanulásról fog szólni." - mondta el Johnston. Callum Devine a hetedik leggyorsabb volt egy Hyundai i20 R5-össel, aki mögött a tavaly futam győztese, Hadik András érkezett azzal a Ford Fiestával, melyet első ízben mutat be hivatalosan is a nagyközönségnek.

A pénteki nap kilométerei a délelőtti csúszkálásokkal még nem fejeződtek be - hat óra után a rajtceremóniát pipálhatják ki a hétvége főszereplői, majd hét órától a Rabócsiring két és fél kilométere várja a 2019-es Rally Hungary versenyzőpárosait.

A 2019-es Rally Hungary kvalifikációjának eredménye:
1. Ingram Chris/Whittock Ross - Skoda Fabia R5 Evo 2:13.048
2. Lukyanuk Alexey/Arnautov Alexey - Citroen C3 R5 +0.919
3. Mares Filip/Hlousek Jan - Skoda Fabia R5 Evo +01.074
4. Herczig Norbert/Ferencz Ramón- Volkswagen Polo Gti R5 +01.127
5. Vincze Ferenc/Bacigál Igor - Skoda Fabia R5 +02.142
6. Johnston Sean/Kihurani Alex - Citroen C3 R5 +02.697
7. Devine Callum/Hoy Brian - Hyundai i20 R5 +03.567
8. Hadik András/Deák Attila - Ford Fiesta R5 MkII +04.186
9. Érdi T./Kovács S. - Skoda Fabia R5 +04.554
10. Turán Frigyes/Bagaméri L. - Skoda Fabia R5 +04.674

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33