l1
l2


 

Evans kihagyja a Német Ralit is

Augusztus 8.
Elfyn Evans az észt incidenst követően a finn ralit kihagyta a menterendjéből, ám orvosai tanácsára a német futamon sem ülhet vissza a Fiesta WRC-be - a walesi fiú szem felépülését előtt tartva hosszabb pihenőt tart, helyét augusztus második felében pedig ismét Gus Greensmith kapja meg.

Az M-Sport Ford versenyzője, Elfyn Evans a korábbi tervek ellenére nem tudott ott lenni a Neste Rally Finland rajtjánál, miután a július közepén megrendezett Shell Helix Rally Estonia-n egy ugratásból való kedvezőtlen leérkezés következtében hátsérülést szenvedett el. Az orvosok folyamatosan figyelemmel követték a walesi versenyző állapotát és úgy döntöttek, hogy a német aszfaltutakon nem javasolják a visszatérést. A csapat még nem erősítette meg a cserét, de hamarosan várható lesz a döntés.

"Nagyon bosszantó dolog, hogy a szezon ilyen kritikus pontján hiányzok a futamokról, de gondoskodnom kell arról, hogy a sérülésem helyrejöjjön." - magyarázta Evans. "Úgy érzem, hogy jól indítottuk a szezont, és mindent megteszek, hogy segítsem a folyamatot, és a lehető leghamarabb folytatni tudjam azt, amit az év elején elkezdtünk."

A csapat természetesen nem szeretné veszni hagyni a lehetőséget, így azonnal intézkednek is a helyettesítésről – ahogy Finnországban, úgy Németországban is Gus Greensmith pattanhat be a kék ovál királykategóriás fenevadjába.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33