l1
l2


 

Lappi: "Minden olyan természetesnek tűnt"

Augusztus 6.
Idén immáron másodszor ünnepelhetett a dobogó középső fokán Esapekka Lappi. A finn versenyző a Citroen színeiben Svédország után ismét északi terepen bizonyította versenyképességét, mely nemcsak számára, hanem a franciáknak is értékes pontokat hozott a bajnokságban.

Esapekka, gratulálunk a Finnországban elért második pozícióhoz. Nehéz hónapok, hetek állnak mögötted, ám a hazai pályán felszabadultnak tűntél. Mondhatjuk, hogy visszatért a régi éned az elmúlt napok történéseivel?

Lappi: "Nyilvánvalóan jól érzem magam és elégedett vagyok. Egy kicsit megkönnyebbültem. Ez egy olyan futam, ahol igazi finnként szerettünk volna teljesíteni, és nagyon örülök, hogy sikerült ezt megtennünk. Boldog vagyok, hogy hoztuk a tervet, és az előkészületeknek meg lett a gyümölcse. Az autó beállításain módosítottunk egy kicsit, és szerintem enélkül nem lett volna ennyire sikeres hétvégénk.”

Nyilvánvalóan jó érzésekkel ülsz most itt a futamot követően. Említetted az autót, hogy ezúttal tényleg kedvedre irányítottad. Csütörtök estétől kezdve jól érezted magad a C3-asban?

Lappi: "Abszolút! Szinte nem is kellett folyamatosan koncentrálnom a vezetésre. Csak hallgattam Janne utasításait és élveztem az utazást, hiszen pontosan meg tudtam csinálni, amit akartam, és igazán nem kellett gondolkodnom rajta, most mit kellene tennem. Minden olyan természetesnek tűnt."

Korábban már beszéltünk az elvárásokról – nincs olyan csapat és versenyzőpáros, akiken ne lenne nyomás ebben a sorozatban. Hazai pályán azonban felmerülhet a kérdés, hogy még nagyobb feladat nehezedik rád?

Lappi: "Azt hiszem, igen, de ezt nem feltétlen a rajongók vagy a média jelenti, hanem maga a tudat. Lényegében egyébként nemcsak plusz nyomást, hanem extra lendületet is jelent, ha hazai pályán versenyezhetek. Nem kifejezetten voltak sikeresek az utóbbi futamok számomra, de remélem, ez most egy jobb széria kezdete."

Mindannyian tudjuk, hogy megvan benned a kellő potenciál, hiszen már Finnországban is bizonyítottál. Hogy érzed, fent tudod tartani a lendületet a sorozat hátralévő állomásaira?

Lappi: "Remélem, nagyon remélem! Lehet, hogy más ralikon picit visszaesek majd, de sokkal jobbnak kell lennem, mint korábban. Természetesen Finnország az a hely, ahol tényleg a legtöbbet tudom kihozni magamból. Mostantól kezdve akárhova megyünk, remélem, az autó úgy fog működni, ahogy a hétvégén - azt teszi majd, amit én mondok neki."

Janne, az elmúlt hónapok nem akarták az igazat, ám most eljött a ti időtök. hogy láttad a hétvégét a jobb egyből?

Janne Ferm (Esapekka Lappi navigátora): "Ahogy elhagytuk Ruuhimaki-t, elmondtam a nézetemet, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy a régi énjét láttam, hiszen visszatért az igazi Esapekka! Nagyon jó hétvége volt, és ez az eredmény csak hab a tortán. Kemény hétvége volt, a Toyotás srácok eszméletlen tempót diktáltak, nehéz volt velük tartani a lépést."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33