l1
l2


 

Ogier: "Dani Sordó egy nagyszerű úriember!"

Június 6.
Sebastien Ogier egy igazán mozgalmas hétvége végén ünnepelhetett a dobogón Portugáliában. A világbajnokság hetedik állomása az utolsó percig izgalmasan telt a világbajnoki címvédő számára, aki a futam végén nem hagyta szó nélkül a versenytársak taktikázását sem.

Sebastien, harmadik helyen ünnepelhettél a portugál célban, de itt volt taktika a Hyundai és Ott részéről is. Szardíniához érkezve vezeted a bajnokságot. Hogyan érzed magad?

Ogier: "Sok dolog történt, de boldog vagyok. Számítottam rá, hogy kemény hétvége lesz. Nem emlékszem arra, hogy Portugáliában versenyeztem volna valaha ennyire száraz körülmények között. A pénteki rajtpozícióm kicsit bonyolította a helyzetet, de az egész hétvégén harcoltunk, és örülök a pontoknak. Beért a futam előtti teszt során elvégzett munkánk gyümölcse, kedvező irányba tettünk lépéseket, bár nem volt könnyű kivitelezni.

Legtöbbször egészen elöl kezdtük a szakaszokat a rajtoltatásnál. Pénteken végig az elsők között mentünk rá a pályákra, és a következő napok nagy részében sem volt sokkal kedvezőbb a kiindulási hely. A powerstage számomra talán egy fokkal jobb körülményt hagyott, ha össze kellene hasonlítanom a versenytársakkal. Ha valaki azt mondja a futam elején, hogy 20 pontot szerzek, nem hittem volna el, kevesebbre tippeltem volna. Ha egy számot kellene mondanom, akkor a 15-re gondoltam volna. Kicsit csalódott vagyok, hogy Szardínián is nekem kell takarítani és tudom jól, hogy ezt a feladatot senki sem akarja felvállalni – de hát ez van!

A többi egyéb taktikáról nincs mit mondanom, versenyzőként nem mondhatsz nemet ha kérnek tőled valamit. Az esélyeim még kisebbek voltak, de folytattam a munkát, és végül a dobogóra álltunk. Egyébként nincs problémám a taktikával, viszont Dani Sordonak ezúttal sokat köszönhetünk. Gondolok itt arra, hogy kapott egy-két instrukciót, melyek közül azért volt, amit visszautasított. Ő egy nagyszerű úriember! Andrea Adamo kérte őt, hogy álljon meg a szakaszon Kris Meeke előtt. Végül nem volt hajlandó megtenni.

Úgy érzed, hogy a gumiabroncs stratégia bejött a Powerstage-n?

Ogier: "Tizenegy másodperc nem sok. Nem az volt stratégiám vasárnap, hogy azonnal feladom a harcot. Két autó ment el előttünk a pályán, és ez tényleg sokat jelentett. Csapattársunk bukott, és még távolabbi helyzetbe kerültünk a többiekhez képest. Nem akartam több kockázatot vállalni. Aztán elhatároztam, hogy a Powerstage-n nyomom neki, és remek ötlet volt."

Elgondolkodtál azon esetleg, hogy kikéss egy ellenőrzőből vasárnap az eredmény megváltoztatása érdekében?

Ogier: "Egy másodpercre sem jutott eszembe. Lehet, hogy elvesztettem egy vagy két pontot, de soha nem lehet tudni, mikor jön az jól. Nem akarunk pontokat csak úgy eldobálni, túl nehéz megszerezni őket ahhoz."

Julien, mit mondanál nekünk összességében a hétvégéről?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Szerintem Seb nagyon jól összefoglalta a versenynapokat. Nehéz körülmények között versenyeztünk, és Szardínián egy másik nagy kihívással fogunk szembesülni. Nagyszerű harcok részesei lehetünk, mindaddig, amíg a küzdelmek a szokásos módon zajlanak, és mindenki élvezheti azt – ti, mi és a nézők is. A szezon kezd úgy alakulni, mint tavaly. Emlékszem, az utolsó métereken is küzdöttünk az év végi helyezésekért. Kiváncsian várom a folytatást - Finnország és Németország, teljesen más és nagyon érdekes lesz."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33