l1
l2


 

Neuville: "Ha elöl szeretnél végezni, soha nem szabad feladnod!"

Június 6.
Kárpótolta a portugál szereplés Thierry Neuville-t - a chilei baleset után a hétvégi második hely szinte felér egy győzelemmel a belga versenyző számára, aki továbbra is bajnoki esélyesként várhatja a szardíniai folytatást.

Thierry, a második helyet csípted el Portugáliában, mely a chilei incidens után azért nem rossz eredmény. Elégedett vagy a hétvégével?

Neuville: "Ahogy visszaérkeztünk Chiléből Európába, nem tudtam, mi fog pontosan történni. Azt éreztem, hogy minden rendben, és a félelem sem üldöz. A teszt során szuper eredményekkel gazdagodtunk, hasznos kilométerek voltak. Az első szakaszon túl óvatos voltam, mert azt hiszem, nem akartam megállni a szakaszon… Kezdésként tizennégy másodpercet kaptam, ami kicsit meglepett, bevallom. Gyorsan rendeztük a dolgokat fejben, módosítottuk a beállításokat, a harmadik szakaszra pedig már jó ritmusban voltunk. Ott komoly tempót diktált a hétvégén, nem tudtuk elkapni, így ennek fényében elégedettek vagyunk a második hellyel.”

Úgy tűnt vasárnap reggel, hogy Kris Meeke második helyét veszélyeztetni tudjátok.

Neuville: "A vasárnapi harmadik szakaszon közel voltam ahhoz, hogy feladjam a harcot Kris-szel szemben, hiszen nagyon jó tempót és ritmust diktált. Pénteken a negyedik volt a rajtsorrendben, és már akkor is nagyon jó teljesítményt mutatott. Én egy kicsit lelassultam, megváltoztattam a beállításokat, hogy kipróbáljak valamit Szardíniára, ami egyébként működött. Próbáltunk komolyabb tempót felvenni az utolsó előtti szakaszon, majd Kris hibázott, és hét másodperccel került mögénk a harmadik helyre. Ez most is bebizonyosodott, ha elől szeretnél végezni, soha nem szabad feladnod. A powerstage maximális pontjaira hajtottunk, de végül eggyel kevesebb szedtünk össze.”

A Hyundai a hétvégén sok taktikát alkalmazott. Úgy érzed, hogy az előnyödre dolgoztak?
Neuville: "Véleményem szerint semmi új nem történt. Sokat segített az esélyeim optimalizálásában, de hangsúlyozom, hogy semmi olyat nem tettünk, ami tilos lett volna. Megpróbáltunk együtt maradni, mint egy csapat, és megpróbáltuk megtenni, amit tudunk. A második hely és a Powerstage négy pontja jó eredmény."

Nicolas, hogyan érzed magad a portugál második hely megünneplése után?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Mindenekelőtt a chilei eset után történt egy kis helyrerázódás, majd siettünk a teszttel, hogy még véletlenül se zökkenjünk ki a maximum hajszolásából. Fáradtnak éreztem magam ugyan, kellett pár nap az akklimatizálódásra visszatérve Európába, de most már minden rendben van, és örülünk a dobogó középső fokának."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33