l1
l2


 

Svájcot és Brazíliát is meghódította a Polo

Június 5.
Újabb országokat vett uralma alá a Volkswagen Polo R5-öse. A háromszoros svájci bajnok hazájában hajszolta győzelembe a németek modelljét, míg a dél-amerikai kontinensen Brazíliában bizonyított az autó az FIA Codasur Bajnokság helyi állomásán.

Svájci Rally Bajnokság - Sébastien Carron sikerrel debütált a Polo GTI R5-ben

Svájcban a Rallye du Chablais futamán Sebastien Carron és navigátora, Lucien Revaz határozott autózással hódította el a dobogó legfelső fokát június első hétvégéjén. A Polo GTI R5-össel mozgolódó háromszoros svájci ralibajnok, Carron tizennégy szakaszból tizenegyszer nem talált legyőzőre, mely határozottságnak köszönhetően egy közel másfél perces előnyre tett szert a második helyen célba érkező Jérémie Toedtli és Alexandre Chioso előtt, akik Skoda Fabia R5-össel szelték a kanyarokat.

A 41 éves Carron, aki tavaly hivatalosan befejezte ralis karrierjét, elmagyarázta a Polo GTI R5-ös sikeres debütálásának hátterét: „Egyszerűen fekszik a gyorsasági szakaszokon. Két évvel ezelőtt még Sébastien Loeb-el küzdöttem a győzelemért. A Volkswagen Polo GTI R5-össel rájössz, hogy ez egy teljesen új fejlesztés a kategóriájában.” A svájci bajnokság következő fordulója a Rally Valli Ossolane lesz, melyet június 22-én rendeznek meg.

FIA Codasur Rally Bajnokság - A Polo GTI R5 a Rally Erechim meghatározó autója volt

A Polo GTI R5 nemcsak Európában aratja le a babérokat – az óceántúlon is bizonyította potenciálját a német modell: Gustavo Saba és Fernando Mussano nyerte a Brazíliában megrendezett Rally Erechim-et. A páros tizenkét gyorsasági szakaszból ötöt nyert meg a Dél-Amerikai FIA Codasur Rally Bajnokság harmadik megmérettetésén. A 156,92 versenytávon egy közel húsz másodperces előnyt hozott össze a Hyundai színeiben rajthoz álló kettős, Diego Dominguez Sr. és Hector Nunez előtt.

A rali veteránja, Saba már negyedszer ünnepelhette meg az Erechim elsőségét, mindezek mellett pedig hatszoros bajnoka a dél-amerikai bajnokságnak. Sikerei tovább gyarapodhatnak, hiszen a hétvégi legelőkelőbb pozícióval megtartja annak a lehetőségét, hogy egy hetedik bajnoki címre is esélyes legyen. A bajnokság soron következő állomása a Bolivian Rally de Santa Cruz lesz, mely augusztus 23-án rajtol el.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33