l1
l2


 

Hadik: Mitropa Kupa győzelem Szlovéniában

Május 29.
Tovább folytatódik Hadik András nemzetközi sikersorozata – a miskolci versenyző Horvátország után Szlovénia útjain is bizonyította versenyképességét. A 34. AMTK Rally Velenje összetettbeli második pozíciója mellett egy Mitropa Kupa győzelmet is megünnepelhetett a Ford Fiesta R5 és Kertész Krisztián társaságában.


Fotó: Bence Photo

Eredményes külföldi szereplésekkel vesz revansot az év első felében hazai pályán elszenvedett nehézségekért Hadik András és navigátora, Kertész Krisztián – a Hadik Rallye Team párosa május első hétvégéjén aratott horvátországi győzelem után ezúttal Délnyugat felé vette az irányt. Az úti cél Szlovénia volt, ahol immáron 34. alkalommal rendezték meg szomszédaink a Rally Velenje aszfaltos küzdelmeit. A futamot külön érdeklődés övezte, hiszen a szlovén bajnoki pontok sorsának eldöntése mellett a Mitropa Kupa keretében számos nemzetközi szereplővel bővült a május utolsó hétvégéjére betervezett verseny mezőnye.

A Hadik Rallye Team a rajthoz állási döntés meghozatalát követően fokozott izgalmakkal vette az irányt Szlovénia felé.  A csapat nem titkolt célja egy erős, problémamentes szereplés volt, és többek között a bizonyítás önmaguk számára, hogy folytatni tudják sikerszériájukat nemzetközi tekintetben is. A velenjei küzdelmek két versenynapba lettek belesűrítve, hat-hat gyorsasági szakasz elosztásával. A versenynapok nem feltétlen a megszokott menetrend szerint történtek, hiszen nagy átlagban szombaton és vasárnap feszülnek egymásnak a résztvevők, a szlovén szervezők azonban a pénteket és szombatot tűzték ki versenynapoknak.

A futamot megelőző, ám már a ráhangolódást előidéző átvételek, mind adminisztratív, mind technikai értelemben problémamentesen lezajlottak Hadikék számára, így bizakodva várhatták az első tíz kilométeres gyorsasági szakaszt, melynek rajtja pénteken délután fél kettőre lett kitűzve. A Ford Fiesta R5-öst magabiztosan terelgető Hadik – Kertész kettőst talán csak akkor érhette volna még nagyobb öröm, ha Skorno nyitószakaszán azonnal a legjobb időt hozzák össze. Szomorkodásra és tanakodásra azonban nem volt okuk a fiúknak, hiszen kezdésként egy második idővel hangolódtak rá a számtalan kanyarokkal tűzdelt, technikás gyorsaságikra, mely során mindösszesen két másodperccel maradtak el a hazai pálya előnyeit élvező versenytárs szakaszgyőzelmétől. Ez az eredmény megadta a kellő löketet a kék oválnak, hiszen a második, öt kilométeres részen már nem talált legyőzőre Hadik. Az első versenynapot közel három és fél másodperccel az élen zárta a Hadik Rallye Team versenyzőpárosa, vasárnap azonban még hat szakasz várt teljesítésre, mely nem engedte, hogy elkényelmesedjenek az élen a dobogós helyezésekért megküzdő résztvevők.

Szombaton tehát nem volt szabad lazítani, sőt, a koncentrációra még nagyobb szükség volt, hiszen a pénteki 45,55-ös versenytávot egy bő tizenkét kilométerrel megtoldották a szervezők a zárónapra, mely alapján még 57,75 kilométer állt a párosok rendelkezésére, hogy eldöntsék a bajnoki pontok sorsát háromszor két kör keretében. A napot inkább óvatosan kezdő Hadik két negyedik és két ötödik szakaszidő mellett azért egy szakaszgyőzelemmel és egy második eredménnyel is büszkélkedhetett a 34. AMTK Rally Velenje utolsó, mindent eldöntő versenynapjának keretében. A Hadik Rallye Team párosának a csapattal karöltve volt oka az ünneplésre a célceremónián, hiszen a futam összetettbeli második helye mellé egy még nagyszerűbb eredmény is társult, hiszen a Mitropa Kupa kategóriájában az első pozícióért járó serleget vehette át Hadik András és Kertész Krisztián a hibátlan formában lévő Ford Fiesta R5-ös közreműködésével.

Hadik András: "A horvátországi győzelem után egy kicsit visszatért ugyan az önbizalmam, de úgy gondoltam, kellene még egy erős szereplés ahhoz, hogy magabiztosabbnak érezzem magam. Az év elején terv szinten felmerült több külföldi futamon való szereplés, így abszolút kézenfekvő volt számunkra a Velenje ralin való rajthoz állás. A szlovén versenyről nagyon sok pozitív dolgot hallottam már, és ezúttal adott volt a lehetőség, hogy megtapasztaljuk a verseny szakaszait testközelből.

Az előzetesen megszerzett információk alapján úgy gondoltam, egy igazán technikás futamot jelent a szlovén verseny, mely a pályabejárás során be is bizonyosodott. A megszokottaktól kicsivel rövidebb, ám annál izgalmasabb szakaszok vártak minket a két versenynapon - számtalan kanyar és kevés egyenes adatai kerültek beírásra az itinerbe. Nekem személy szerint nagyon tetszettek a pályák, igazi ralis élményekkel gazdagodhattunk.

Összetettben a második helyen ünnepelhettünk, mely mellett a Mitropa Kupa elsőségére is szert tettünk. A rajt pillanatában nem gondoltam volna, hogy nagyobb gond nélkül sikerülhet az élmezőnybeli szereplés. A hétvégénk hiba nélkül lezajlott, a Fiesta kiváló formában volt, ennek fényében pedig remélem, hogy Magyarországra visszatérve a székesfehérvári küzdelmeken végre megmutathatjuk versenyképes formánkat egy erős szerepléssel."

A Hadik Rallye Team partnerei: Kazy-Ker, Hídépítő Zrt., Zomko Kft., MUT-hungária Kft., M-Start-Sped Kft., KLA trans, Diósgyőri Fogaskerék Gyártó Kft., Saubermacher-Magyarország Kft., Karlwood Kft., Miga-Metall Kft., Micromax Kft., Triut Kft., Festék 96 Kft., Frekvencia Bt., Kutiker Produkt Kft., Euro Profil Kft., Gőz 2 Kft., Heldig Tax Kft., Frekvencia 2000 Kft., Szerviz-Sped Kft., Innova Service Kft., Ferrion Kft., Euro Cargo Express Kft., Ko-va Kft., K-kontúr Kft., Zso-sze Kft., Sándor Attiláné e.v., Qualitool Kft., Xerotrans Kft., Komáromi Trans Kft., Kalmár Plusz Kft., Körös Print-Pack Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33