l1
l2


 

Portugáliában is győzelemre tör a Hyundai

Május 28.
Újragondolt sorokkal támad a világbajnokság hetedik futamán a Hyundai Motorsport. Portugália legendás szakaszain a bajnoki címre esélyes Thierry Neuville mellett Dani Sordo és Sebastien Loeb kap lehetőséget a pontgyűjtésre.

A Hyundai Motorsport nem titkolt célja, hogy megpróbálja megerősíteni pozícióját a Rali Világbajnokság (WRC) konstruktőri rangsorának csúcsán a soron következő hétvégén a Rally de Portugal keretében, melyet a csapat tizenkét hónappal ezelőtt győztesként zárt. A 2019-es szezon hetedik fordulója folytatja a murvás események sorát, a közelmúltbeli dél-amerikai kettős megmérettetést követően. Miután Argentínában kettős győzelmet ünnepelhetett a márka, és Chilében a harmadik helyet könyvelhette el, a Hyundai Motorsport 29 ponttal vezeti a gyártók küzdelmeit, ami egészen pozitív eredmény így a szezon feléhez közelítve.

A Rally de Portugal lehetőséget ad a csapatnak, hogy megerősítse versenyzői szinten is potenciálját, miután a trükkös chilei kilométerek során Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul súlyos csapást szenvedett el. A belga duó kénytelen volt visszavonulni az eseménytől, de Portugáliában határozott céllal szeretnék folytatni bajnoki kampányukat. A Matosinhos központú rendezvényen a Hyundai Shell Mobis World Rally Team tagjaként tűnik fel a mezőnyben még Dani Sordo/Carlos del Barrio és Sebastien Loeb/Daniel Elena, akik a hatos illetve kilences rajtszámmal okozhatnak felejthetetlen pillanatokat. Mindhárom páros készen áll a nagy menetre, miután tesztelte az autókat európai terepen. Gyors, technikás és bonyolult eseménynek ígérkezik a sorozat hetedik állomása, ugyanis a Rally de Portugal egy újdonsággal készül az idei évre - 2001 óta első ízben csaphat össze a mezőny az Arganil régió útjain. A friss kihívások mellett természetesen a kedvencek is szerepelnek, beleértve a látványos Fafe szakaszt és ikonikus ugratóját.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke:
"A bajnokság mondhatni felmelegszik, és tudjuk, hogy az élmezőnyben kell végeznünk, ha meg szeretnénk erősíteni esélyeinket a bajnoki címre. A párosok felállását úgy határoztuk meg, hogy a lehető legjobban kiaknázzuk a versenyzőkben lévő potenciált, de tudatában vagyunk annak is, hogy versenytársaink nem fogják hagyni törekvéseinket. Keményen dolgoztunk és dolgozunk, és bízom benne, hogy ezt az eredményünk is tükrözni fogja a hétvégén Portugáliában."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Jelenleg a harmadik a belga a versenyzők bajnokságában, tizenkét ponttal elmaradva a vezető pozíciótól
  • Neuville és Gilsoul egészen jó reményekkel állhat oda a rajthoz – tavaly győztek, két évvel ezelőtt a második helyet csípték el

Neuville: "Néhány nagyon jó eredményt értünk el Portugáliában az elmúlt években. Ez egy nagyon igényes rali, a második menetben kifejezetten durva szakaszokkal. A feltételek megnehezítik a versenyzést, különösen nagy sebességnél, ami az autó viselkedését időnként kiszámíthatatlanná teszi. Ez azonban a futam természetének része, és egy élvezetes kihívás is egyben. Chilét követően elvesztettük ugyan a vezetést a bajnokságban, de Nicolas és én keményen fogunk harcolni, és készen állunk arra, hogy támogassuk a csapatunkat a gyártói küzdelemben."

Dani Sordo/Carlos Del Barrio (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A spanyolok szinte hazai pályán mozgolódhatnak május utolsó és június első napjaiban
  • Két évvel ezelőtt Sordo a dobogó középső fokán ünnepelhetett

Sordo: "A Rally de Portugal szép esemény, különösen számunkra, hiszen sok rajongónk utazik Spanyolországból, hogy a pálya széléről támogasson minket. Mindig fantasztikus hangulat részesei lehetünk ebben az országban, így most is örömmel utazunk át a szomszédokhoz. Utoljára Argentínában versenyeztünk, szünetet tartottunk, így jól felkészültünk erre a megmérettetésre. Célom, hogy harcoljak a győzelemért, és a lehető legtöbb pontot hozzam el a csapatom számára, növelve esélyünket a gyártók bajnoki címére."

Sebastien Loeb/Daniel Elena (#19 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A harmadik hely Chilében a páros első dobogója volt a Hyundai Motorsport színeiben
  • A vezetők bajnokságában a hatodik helyről várják a portugál folytatást

Loeb: "A futamon való részvétel mondhatni egy váratlan bónusz, de nagyon várom. Nagyon jó összhangot találtam Chilében a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, ami lehetővé tette számunkra, hogy dobogón fejezzük be az eseményt. Portugália különböző kihívásokat és újításokat kínál az idei évben. Ha gyorsan vissza tudunk jutni a chilei ritmusra, akkor remélem a siker sem marad el."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33