l1
l2


 

Hanninen visszatér a Yaris WRC-vel

Május 28.
Juho Hanninen újból a nagyok között bizonyíthat, a Toyota Gazoo Racing jelenlegi tesztpilótája a világbajnokság olasz állomásán, a Szardínia Rallyn ismét versenybe száll a Yaris WRC-vel.

A 37 éves Juho Hanninen hosszabb kihagyás után újból volán mögé pattanhat a rali legelitebb mezőnyében - a finn versenyző természetesen egy Toyota Yaris WRC-vel színesíti majd a nagyok kategóriáját, melyet a Tommi Makinen Racing készít majd fel a június 13-án kezdődő szardíniai megmérettetésre.

Hanninen számára minden adott lesz a sikeres visszatéréshez - egy kiváló autó lesz a segítségére, illetve a jobbján egy igen tapasztalt navigátor, Tomi Tuominen foglal majd helyet. A finn versenyző a WRC-s kezdetektől aktív részese a Toyota Gazoo Racing életének, hiszen a márka tizenhét év kihagyás után be a világbajnokság vérkeringésébe 2017-ben – köztük Juho Hanninen-nel. Yaris-os pályafutása alatt Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi voltak a társak, legjobb eredményként pedig egy finnországi harmadik helyet könyvelhetett el.

A finn utolsó rajthoz állása Wales-ben történt meg 2017 év végén, azóta pedig a tesztpilóta szerepét tölti be a csapatnál. Hanninen, aki 2011-ben megnyerte az SWRC bajnoki címet, majd a következő szezonban az európai címre tett szert, a második nem gyári támogatottságú versenyző lesz, aki egy Yaris WRC-vel lesz jelen a nagyok között. Az első Yaris-os kvartett az idei svéd megmérettetésen volt látható - februárban ugyanis a kétszeres világbajnok, Marcus Grönholm pattant be egy Toyotába.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33