l1
l2


 

Kiss Ferenc dobogós helyezéssel feledtette a múltat

Május 28.
Erős nemzetközi mezőnyben szerezte meg a Mitropa Kupa harmadik helyét a Korda Racing Skoda Fabia R5 versenyautójával Kiss Ferenc és Patkó Gergely a szlovéniai Velenje Rallyn. 

Húsz év után szállt újra versenybe a kétszeres elsőosztályú magyar bajnok Kiss Ferenc a szlovéniai Velenje Rallyn, amelynek különös apropója, hogy annak idején a pilóta itt szenvedte el pályafutása egyik legnagyobb balesetét. Húsz év nagy idő, de az eset azóta is élénken él a pilóta emlékezetében, Kiss Ferenc elsődleges célja így nem is lehetett más, minthogy egy sikeres szerepléssel egyszer s mindenkorra átadja a múltnak a kétévtizedes emléket.

Az idei Velenje Rallyt a szervezők két versenynapra osztották, május 24.-én pénteken majd másnap, szombaton is egyaránt hat-hat gyorsasági szakasz került terítékre. Az aszfaltos pályákon a pécsi pilóta maradéktalanul teljesítette a kitűzött célt, a Mitropa Kupa nemzetközi mezőnyében a harmadik helyet szerezte meg a rali céljában.

"Gratulálok Fefékének, sikerült szép eredménnyel feledtetni a múltat." - mondta Korda Erik a verseny végén. "Azt hiszem az idei legerősebb mezőny gyűlt össze a Mitropa Kupában a Velenje Rallyn, Rok Turk hazai pályán abszolút favoritnak számított, a magyar bajnoki címvédő Hadik Andrásról pedig mindenki tudja, hogy szélvész gyors. Ezzel szemben Fefe bő fél éve nem ült autóban, ennek ellenére a gyorsasági szakaszok felén top hármas időt autózott, ami nem csak a fentiek fényében számít jó eredménynek. Ezúton is köszönöm a srácok munkáját, csapatunk ismét remekül teljesített, a Skoda a rajttól a célig szépen muzsikált, illetve gratulálok Hadik Andriséknak a Mitropa Kupa győzelemhez."

A 34 AMTK Rally Velenje Mitropa Kupa végeredménye:

  1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 1:05.05,6
  2. Rok Turk/Blanka Kacin, Hyundai i20 R5 +11,1
  3. Kiss Ferenc/Patkó Gergely, Skoda Fabia R5 +35,5
  4. Fogasy Gergely/Berendi Dávid, Ford Fiesta R5 +1.04,3
  5. Hermann Gassner/Karin Thannhauser (D), Mitsubishi Lancer EVO X +3.53,3…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Travel4You Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., Stefani Kft., Rábakert Kft., Start Complex Service Kft., Industial Electro Service Kft., FEOL Kft., Raorg Translog Kft., MNR Kft., Autó-Szoft Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft., ZN-Tech Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., PP Média Kft., Young BTS Kft, Music Engine Kft, Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, Qtimax Hungary Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft

 

 

 

 

 

 

 

 

33