l1
l2


 

Itt a mezőny a Portugál Ralira

Május 24.
Több mint hatvan párossal rajtolhat el a világbajnokság hetedik megmérettetése. A rali krémje újból európai terepen, Portugáliában mérheti össze erejét, ahol közel egy tucat WRC és a mezőny felét jelentő R5-ös autó feszülhet egymásnak május 31. és június 2. között.

A Citroen csapata bizakodva érkezik vissza európai terepre a világbajnoki címre esélyes versenyzőpárosával – a chilei futamot másodikként befejező Sebastien Ogier és Julien Ingrassia tizenkét hónappal ezelőtt a cél előtt ugyan elvérzett, de idén a sikereket maguk előtt látva szeretnék letudni a portugál murvát értékes pontok reményében. A francia egyesület másik duója, Esapekka Lappi és Janne Ferm a tavalyi felvonáson egy ötödik helyet csípett el, idén pedig mindenképpen azon lesz a finn kettős, hogy ezen az eredményen javítson.

A Hyundai Motorsport komoly tervekkel készülődik a hétvégére – Thierry Neuville Chilében ugyan csúnya eséssel zárt, ám a belga frissen és üdén készülődik az európai utakra, bízva abban, hogy a tavalyi elsőséget idén képes lesz megismételni. Csapattársai e hét elején lettek véglegesítve, melyet egy hivatalos közleményben közzé is tette az alzenaui egyesület – Dani Sordo és Sebastien Loeb az, aki magára öltheti május 31-én a csapat egyenruháját.

A Toyota Gazoo Racing határozott elszántsággal várja a folytatást három párosával. Ott Tanak célja egyértelműen a győzelem lesz, ám Jari-Matti Latvala és Kris Meeke sem titkolja, hogy pontokra áhítozik Portugáliában.

Az M-Sport Ford szintén három autót állít rajtvonalhoz. A két állandó tag, Elfyn Evans és Teemu Suninen mellé az a Gus Greensmith csatlakozik, aki az utóbbi időben Fiesta R5-össel látványos kanyarvételeket mutatott be a WRC2-esek kategóriájában. A brit fiú jelenleg a WRC 2 Pro bajnoki címére esélyes, ám mindezek ellenére sem tudott nemet mondani hogy a legnagyobbak között is szerencsét próbáljon.

A WRC-k páratlan izgalmakat ígérnek ezúttal is a portugál gyorsasági szakaszokon, ám az R5-ösök mezőnye szintén komoly küzdelmeket hozhat. A Skoda például elhozza a Fabia R5-ös legfrissebb változatát, melyet Jan Kopecky és Kalle Rovanpera vihet táncba. Érkezik még a Citroen C3 R5-össel Mads Östberg, aki egy eredményes szerepléssel akár át is veheti a vezetést a WRC 2 Pro kategóriájában. R5-össel áll rajthoz Portugáliában többek között Takamoto Katsuta, Benito Guerra, Ole Christian Veiby, Nikolaj Gryazin, Emil Bergkvist és nem utolsó sorban Henning Solberg is.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33