l1
l2


 

Versenyautót épít a Peugeot az új 208-asból

Április 15.
Új fegyverrel rukkol elő a Peugeot Sport, miután az R5-ös kategóriának hátat fordított az oroszlános márka, immár az utánpótlásra koncentrálva, a legújabb 208-as modellre alapozva, megépíti legújabb R2-es versenyautóját.

Első alkalommal került bemutatásra hivatalos teszt keretek között a Peugeot Sport egyik legnépszerűbb kisautója, a Peugeot 208 alapjaira épülő R2-es versenyváltozat. A legfrissebb fejlesztést Franciország Vosges régiójában dobták vízbe, mely kilométerekkel gyakorlatilag a dinamikus tesztelési periódus vette kezdetét. Az új PEUGEOT 208 R2 a legutóbbi PEUGEOT 208-as autó alapjaira épült, amelyet a svájci Genfi Autószalonon mutatott be a márka a múlt hónapban, és egy háromhengeres, 1,2 literes turbófeltöltős PureTech motorral rendelkezik, amely alkalmassá teszi az FIA R2C előírásokra.

A Peugeot Sport mérnökei egyébként már tavaly nyár óta dolgoznak ezen a teljesen újnak számító versenygépen. A március elején Genfben bemutatott Peugeot 208-as közutakra való kisautó alapjára épült az új Peugeot 208 R2, így minden olyan műszaki és esztétikai fejlődést élvez, amely a hétköznapi modellt jellemzi. A Peugeot Sport mérnökeinek határozott célok lebegtek a szemük előtt: egy gyors és megbízható autó megvalósítása, amelynek vezetése élvezhető, és a lehető legalacsonyabb futási költségekkel jár. A csapat által az évek során felhalmozott hatalmas tapasztalat és az első teszt eredménye azt sugallja, hogy ezek a célok már teljesültek is.

Az új Peugeot 208 R2-t a gyártó új, 1,2 literes, háromhengeres motorjáa hajtja, amely PureTech technológiát alkalmaz. Ez a motor különösen erőteljes eredményeket mutat a közúti autózásban, és a francia mérnökök a versenytársakhoz igazították egy nagyobb turbó, egy versenyképes motorvezérlő rendszer és egy új sebességváltó hozzáadásával. Minden az új CMP platformon található - egy új platform, amely minden PSA B szegmens autója számára közös, ami kisebb súlyt és fokozott járműdinamikát kínál, hogy a teljesítmény még sportosabb legyen.

A tesztelések még javában zajlanak, így az előzetes tervek alapján a 2020-as szezonban jelenhetnek meg először a világ ralipályáin a méregzsákok.

Bruno Famin, a Peugeot Sport igazgatója: "Nagyon örülök, hogy az első teszt keretében bemutathattuk a Peugeot Sport legújabb autóját, a Peugeot 208 R2-est. A márka számára ez egy nagyon fontos és egyben jelentős lépés volt, hiszen egy olyan modellről beszélünk, mely páratlan népszerűségnek örvend kategóriájában. Az új Peugeot 208 R2-essel egy versenyképes és megbízható autót szeretnénk kínálni ügyfeleinknek, akiknek még ma is fontos az élvehető autózás mellett a minimális üzemeltetési költség. A fejlődés mindenekelőtt az új 1,2 literes turbós PureTech motornak köszönhető, ami a teljesítmény jelentős növekedésével jár együtt. Most már hivatalosan is megkezdődik a tesztfázis, ami kulcsfontosságú lépés. Az eddigi tapasztalatokra és a leendő kilométerekre építve elsődleges célunk, hogy minden felületen és különböző körülmények között a maximumot hozzuk ki az autóból. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy meghatározzuk és megerősítsük az autó végső műszaki specifikációját, illetve készen álljunk a 2020-as szezonra."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33