l1
l2


 

Ott Tanak - A Film

Április 12.
Ezzel a címmel készült közel kétórás mozifilm a Rali Világbajnokság egyik legkülönlegesebb figurájáról, melyet ma mutattak be a főszereplő szülőhazájában.

Páratlan izgalmak szemtanúi lehetünk szinte már évek óta a Rali Világbajnokság élmezőnyében. Ott Tanak 31 évesen komoly tekintélyre és elismerésre tett szert, és nem kicsi túlzással nagyjából napról napra nő a rajongók körében az észt versenyző népszerűsége. A tavalyi szezon során a háttérben egy stáb szorgalmasan dolgozott azon, hogy minden fontos momentumot megörökítsen arról az Ott Tanak-ról, aki hónapok óta hatalmas csatákat mutat be Thierry Neuville és Sebastien Ogier társaságában.

„A film célja valójában az, hogy megmutassa minden pillanatát ennek az életformának. Teljesen a valóságot adja vissza, ugyanis nem voltam kedvesebb a kamerák miatt, nem színészkedtem.” – mondta el Tanak. Számtalan örömteli pillanata volt az észt versenyzőnek az első olyan szezonjában, amelyet a Toyota Gazoo Racing szárnyai alatt teljesített, ám a producerek természetesen nem csak a jót közlik a nézőközönséggel – ugyanúgy a kudarcok és csalódások is helyet kapnak a vásznon. "Akik követik a bajnokságot, ők nagyon jól tudják, hogy nem volt unalmas a tavalyi év." - tette hozzá az észt.

Az Eero Nögene által gyártott és Tarvo Mölder által vezetett Sterotek Film dokumentumfilmje számos, a szervizparkban megtalálható szereplőt is kamera elé állít - többek között Markko Märtin, Malcolm Wilson, Tanak korábbi csapatfőnöke, és a jelenlegi vezetője, a Toyota Gazoo feje, Tommi Makinen sem hiányzik a sorból. A csapattársak, Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi, a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb, a nagy vetélytárs, Sebastien Ogier, a WRC + népszerű kommentátorai, Becs Williams, Molly Pettit és Colin Clark is feltűnik a filmben.

Immár a film hivatalos bemutató vetítésére is sor került, melyre a főhős, Ott Tanak stílszerűen egy Yaris WRC-vel érkezett. Az első vetítésre 300 vendég előtt került sor, köztük olyan illusztris vendégekkel mint az M-Sport első embere Malcolm Wilson, Ott Tanak mentora Markko Martin, vagy a Toyota Gazoo Racing képviseletében Kaj Lindström. A bemutatóval egyidőben Észtország további 20 mozija tűzte programra a filmet, melyre a jegyek már januárban elfogytak.

A film forgalmazója dolgozik azon, hogy a mozik Európa szerte műsorukra tűzhessék az alkotást, melyről a világbajnokság hivatalos honlapja, a WRC.com csak annyit mond: "Ha szereted a ralit, akkor ez a film neked készült, ha nem szereted nézd meg és megszereted."

Izgatottan várjuk Magyarországra!

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33