l1
l2


 

Japán közel a visszatéréshez

Április 12.
Kerek tíz év szünet után Japán jövőre újból vendégül láthatja a Rali Világbajnokság mezőnyét, előtte azonban idén még rendeznek egy kandidáló futamot, melyre egy héttel az Ausztrál Rally előtt kerülhet sor.

Törökország után újabb visszatérő vendéglátóval gyarapodhat a Rali Világbajnokság naptára, az FIA Rally bizottsága ugyanis megállapodott a Japán Rally szervezőivel a kandidáló futam részleteiről. A futamot az idei évben Central Rally Aichi 2019-re keresztelték, a kétnapos esemény megrendezésére november 9-10 között kerül sor, központja a Tokiótól 260 kilométerre fekvő Nagakute városa lesz. A tervezett program hét gyorsasági szakaszt tartalmaz melyek össztávja 123,26 km.

Japán 2018-ban már tartott egy kétnapos kandidáló megmérettetést, amikor is több mint ötvenezer rajongó érdeklődött a rendezvény iránt Shinshiro városában. Az idei rendezvényt részleteit a múlt hétvégi Motorsport Japan Fesztiválon jelentették be a szervezők, a meghívott vendégek között ott volt a WRC Promoter ügyvezető igazgatója, Oliver Ciesla, a japán rali szervezőit Koji Takahashi képviselte. Ott volt a bejelentésen a kétszeres N csoportos világbajnok Toshi Arai is, aki elhozta magával Colin McRae 1997-es Subaru Impreza WRC-jét is valamint a Toyota Gazoo Racing is kiállította a Yaris WRC-t amely mellett feltűnt a csapat által tavaly megszerzett márka-világbajnoki serleg is.  

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33