l1
l2


 

Itt az Argentín Rally mezőnye

Április 10.
Április utolsó hétvégéjén Argentínában folytatódhatnak a világbajnokság küzdelmei – a tengerentúli futamon tíz páros állhat rajthoz WRC autóval. A Hyundai és a Toyota három-három, míg a Citroen és az M-Sport két-két párossal száll harcba a pontokért.

Páratlan izgalmak közepette várhatjuk a Rali Világbajnokság folytatását immáron az ötödik futam keretében – április utolsó hétvégéjén a rali krémje Argentínában borzolja a kedélyeket. A tavalyi első helyezett, Ott Tanak határozottan minden erejével egy újbóli elsőségre koncentrál, hiszen a Toyota Gazoo Racing versenyzője jelen pillanatban az összetettbeli ponttábla harmadik helyét foglalja el. Lemaradása minimális, csupán öt ponttal van elmaradva a bajnokesélyes pozíciótól, és elsődleges célja az élmezőnyben való sikeres szereplés lesz. A finn központú egyesület az észten kívül még két versenyzőjét szállítja át Földünk másik oldalára – Jari-Matti Latvala és Kris Meeke is bizonyíthat a Yaris WRC-ben.

Hasonlóan hármas felállással vág neki az argentin utaknak a Hyundai Motorsport. A csapat jelenleg bajnokesélyes versenyzője, Thierry Neuville magabiztos szereplést szeretne hozni, és lényegében az esélyei is megvannak rá, hiszen tizenkét hónappal ezelőtt a dobogó második helyét csípte el. Az alzenauiak egyenruháját ölti még magára a spanyol Dani Sordo, és a norvégok nagy kedvence, Andreas Mikkelsen. E két Hyundai-os versenyző közül a legnagyobb eséllyel Dani Sordo kezdheti meg a kilométereket, ugyanis a spanyol tavaly a dobogó legalsó fokát érdemelte ki konzisztens teljesítményének köszönhetően.

Két-két autó harcba küldésével számol a Citroen Racing és az M-Sport Ford egyesülete. A franciák természetesen Sebastien Ogier-ben és Esapekka Lappi-ban reménykedhet, míg a cumbriaiak Elfyn Evansre és Teemu Suninenre építhetnek.

A nagyok mellett azért az R5-ösök mezőnye is tartogat meglepetéseket a viszonylag alacsony létszámú, pontosan huszonhét párost tartalmazó nevezési listát böngészve. Mads Ostberg-et ismerve biztosan látványos autózással teljesíti majd Argentínát egy C3 R5-össel, aki mellett ott lesz még Gus Greensmith, Kajetan Kajetanowicz és többek között Takamoto Katsuta is.

A 2019-es Xion Rally Argentina nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33