l1
l2


 

Ogier: "A végeredmény sokkal jobb, mint amilyen a teljesítményünk volt."

Április 2.
A győzelem reményében érkezett hazai versenyére Sebastien Ogier, ám végül úgy alakult, hogy a második helynek is úgy tudott örülni mintha nyerni tudott volna, a bajnokságban pedig megőrizte második helyét a tabellán.

Sebastien, értékes pontokra tettél szert Korzikán. Valahogy azonban mintha nem az igazi Seb-et láttuk volna. Mi történt a hétvégén?

Ogier: "Nem tudom, mi történhetett pontosan. Az az egy biztos, hogy a végeredmény sokkal jobb, mint amilyen a teljesítményünk volt. Konkrét céllal érkeztünk a szigetre, de messze voltunk annak megvalósításától. Az egész hétvége alatt nem tudtuk azt a sebességet hozni, amivel dominálni tudtunk volna. Lényeg a lényeg, nem igazán voltunk versenyképesek. Egy szakaszgyőzelmet sem értünk el. Nekem és persze a csapatnak is ez egy kicsit szokatlan volt, nem esett jól. Sok elemzésre van szükség ahhoz, hogy megértsük, mi történt, ám a begyűjtött 19 pont nagyon jól jött nekünk."

A hétvége során azért akad pár kedves pillanat is. A vasárnap reggel például jól indult, ugye?

Ogier: "Igen, valójában a két utolsó szakasz volt az, ahol egy picit jobban éreztük magunkat, bár még mindig nem volt tökéletes a teljesítményünk. A tiszta szakaszokon az autónak erősnek kellene lennie, és ez nem volt így. Küzdöttünk, ahogy tudtunk, végül pedig a második helyre futotta. Elfyn és Scott nagyon komoly tempót diktált, úgy gondolom, nekik kijárt volna a győzelem. De nem szabad megfeledkezni Ott-ról sem, aki szintén versenyképes tempót diktált a hétvégén. Szerintem még a tavalyi év sem hozott ilyen szoros küzdelmeket és fordulatokat, mint amit idén átéltünk Korzikán."

Julien, egész sok pontra szert tettetek annak ellenére, hogy nem az elsők voltatok a szakaszokon. Optimista vagy a Korzika után?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Igen, és nagyon jól jönnek ezek a pontok. Most azonban előre kell tekintenünk. Argentínában még soha nem sikerült nyernünk, és ezt a rossz sorozatot nagyon jó lenne megtörni."

Mindannyian tudjuk, hogy Korzika oly sok információ átadását követeli meg a navigátortól. Elégedett vagy a hétvégi munkáddal?

Ingrassia: "Nem, soha sem tökéletes a helyzet. Emlékszem egy hibára az első szakaszon például. Egy balos kanyarból jöttünk ki, és azt mondtam, hogy jobbra van egy kanyar, de Seb mondta, hogy nem-nem! Megismételtem a jegyzetet, mert éppen kikerült egy tehenet. A videót visszanézve rájöttem, hogy az autó mozgása tévesztett meg."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33