l1
l2


 

Egynapos lesz az idei Miskolc Rally

Március 28.
A hagyományörző pénteki népkerti prolgót követően egyetlen versenynapba sűrítettek a Miskolc Rally szervezői a verseny tizenkét gyorsasági szakaszát.

Az Országos Rali Bajnokság első futamára e hétvégén kerül sor Eger városában és a környező erdei utakon, ám a sorozat második állomásának versenykiírás tervezete is napvilágot látott a héten.  A 25. Hell Miskolc Rallye az első osztály mellett vendégül látja az ORC, a másodosztály és a historic mezőnyét is.

A tervezetet felütve az első jelentős változás a központot érinti – Miskolc városának vendégszeretete változatlan, ám az idei évben a gyönyörűszépen megújult Diósgyőri Stadion környékére csoportosulhatnak a résztvevők és az érdeklődők egyaránt. Már a pénteki átvételek nyújtotta ráhangolódás is a diósgyőri komplexumban kerül kijelölésre, melyet követően a már szokásosnak mondható salakpálya jut főszerephez. A prológot elsőként a másodosztályosok teljesíthetik 16:55-ös rajttal, majd hét előtt tíz perccel kerülhet rá a sor az elsőosztályos fenevadakra.

Maga a versenynap a szombatot fogja teljes egészében kitenni. Az első szakasz rajtját reggel fél hét után pár perccel szeretnék lebonyolítani a szervezők, míg az utolsó, tizenkettedik gyors este háromnegyed hétkor kezdődhet – ha minden a menetrend szerint halad. A kiírásban négy szakasz három körben jelenti a több mint száz kilométeres versenytávot. A gyorsaságik a sorozat résztvevői számára a korábbi évekről már ismerős lehet – Bükkszentkereszt, Mályinka, Sáta és Lyukóbánya szolgál helyszínéül az esemény küzdelmeinek. A célceremónia este hét óra után lehet esedékes a Diósgyőri Stadionnál.

A szervezők a rendezvényt újból belépőjegy megvásárlásához kötik – sajnos Egerhez képest megint növekedéssel kell számolnunk, hiszen ha a prológot is meg szeretnénk tekinteni, akkor 3500 forintért, ha azonban csak a szombatot tervezzük, akkor pedig 2500 forintért kell a zsebünkbe nyúlni. Mindent összevetve bízunk abban, hogy egy komoly mezőny és küzdelem szemtanúi lehetünk április utolsó hétvégéjén az ikonikusnak számító Bükk-hegység környéki gyorsasági szakaszokon.

A 25. Hell Miskolc Rallye versenykiírás tervezete

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33