l1
l2


 

Huszonegy R5-össel indult az EB

Március 13.
Közel hatvan páros teszi tiszteletét az Európa Bajnokság nyitófutamán - az Azori-Szigeteken számos újdonságra figyelhetünk fel: Lukjanuk Citroennel, Magalhaes Hyundai-jal áll rajthoz, míg magyar részről Herczig Norbi a Volkswagen legújabb fejlesztésével mutatkozhat be március 21-23. között.

Egészen szép számú duó adta be jelentkezését az Európa Bajnokság idei első megmérettetésére. Az Azori-Szigeteken kezdődő harcok gyönyörű környezetben valósulhatnak meg, mely eseményen közel hatvan párossal számolhatunk. A nevezési listát a szervezők 2019. március 12-én a délutáni órákban tették közzé, amelyet böngészve igen bíztató kombinációkkal találkozhatunk.

Márkaváltás mellett döntött a bajnoki címvédő Alexej Lukjanuk és társa, Alexej Arnautov, aki a jólismert Ford Fiestát egy Citroen C3-ra cserélték, melyet a Saintéloc Junior Team készít fel a a futamokra. Lukjanuk terve nem is lehet más, mint a tavalyi eredmény megismétlése – 2018-ban a Ford Fiesta R5-össel a leggyorsabbként a zárta a sziget eseményét. Bruno Magalhaes 2018-ban az összetettbeli harmadik helyet csípte meg, most pedig kipihenve, újult erővel egy Hyundai i20 R5-össel vág neki a szakaszoknak.

Különleges izgalmakat ígér a MOL Racing Team által támogatott Volkswagen Polo GTI R5-ös, melyet Herczig Norbert irányíthat. A magyar versenyző segítségére az előző évhez hasonlóan Ferencz Ramón lesz, a páros idehaza, egy murvás teszttel készült a szezonnyitóra, amit a helyszínen még a rajt előtt megismétel. Norbiék immár nem titkolt célja, hogy év tapasztalatával a hátuk mögött, az év végi összesítéskor dobogós helyen zárjanak

Azonban nem Norbi lesz az egyetlen aki az R5-ös Polot választotta társul az EB szezonnyitójára - szintén a német modellnek szavazott bizalmat Marijan Griebel is. A márkák között továbbra is a Skoda dominál, hiszen a cseh márkát nem kevesebb, mint tizenhárom páros választotta. Chris Ingram, Lukas Habaj, Ricardo Moura és többek között Vojtech Stajf is Fabia-val teljesítheti kontinensviadalunk első állomását.

A 2019-es Azores Rallye nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33