l1
l2


 

Csaknem 100 autó a Korzika Ralin

Március 11.
Közel száz páros jelentkezett a világbajnokság negyedik futamára - a Korzika Ralira a gyár csapatok 10, a privátok 4 WRC autót hoznak, R5-össel pedig 25 páros tervezi a rajthoz állást.

Még fel sem ocsúdtak mexikói örömükből a Citroen-es srácok, már gondolatban készülhetnek a számukra egyik, ha nem a legnagyobb jelentőséggel bíró eseményre. A Korzika rali a franciák minden évben izgalmakat hozó aszfaltos megmérettetése, így nem kérdés, hogy Sebastien Ogier mellett a Citroen is bizonyításra készül-e. Tavaly a franciák bajnoka győztesként került ki a mezőnyből az M-Sport színeiben, ám idén talán dupla elánnal vág neki a kanyargós utaknak Ogier, hiszen a Citroen számára is hatalmas öröm lenne egy korzikai győzelem. Mindezek mellett pedig Esapekka Lappi esetében is fontos jelentőséggel bírhat a március 28-án kezdődő szigetesemény, hiszen a finn a Toyota színeiben tavaly a hatodik helyet csípte el, idén pedig még sokkal előrébb szeretné befejezni a sorozat negyedik megmérettetését.

A Toyota Gazoo Racing szintén bizalommal telve várja a folytatást. Ott Tanak Svédországban nyerni tudott, majd Mexikóban sikerült picit növelni a pontjainak számát – összetettben ugyan vezet az észt, de pár pontos előnyét azért egy megnyugtatóbb különbségre szeretné felhúzni. Tizenkét hónappal ezelőtt Tanak másodikként zárta Korzikát, két hét múlva pedig legalább hasonló eredménnyel szeretne pontot tenni az idei felvonás végére. Rajta kívül még Jari-Matti Latvala és Kris Meeke lendülhet támadásba egy-egy Yaris WRC-vel.

A Hyundai Motorsport három versenyzőjét állítja rajthoz március utolsó hétvégéjén, mely felállást korábban már hivatalosan is közzétette az alzenaui csapat - Thierry Neuville kitartóan hordhatja tovább a Hyundai egyenruháját, ám Andreas Mikkelsen kispadra küldését követően Sebastien Loeb és Dani Sordo juthat szóhoz a korzikai kilométerek keretében.

Az M-Sport Ford a mexikói dobogó harmadik fokát elfoglaló Elfyn Evans mellett Teemu Suninen eredményességére szeretne építeni. A cumbriai egyesület tavaly nyerni tudott, így a sikerekre építve bizakodva várja Korzikát.

Az R5-ösök kategóriája igen komoly mezőnnyel készül – Kalle Rovanpera, Ole Christian Veiby, Takamoto Katsuta, Kajetan Kajetanowicz és nem utolsó sorban Eric Camilli is borzolhatja majd a kedélyeket a kis WRC-k csoportjában.

A 2019-es Tour de Corse nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33