l1
l2


 

Idei első győzelmére hajt a Hyundai Mexikóban

Március 4.
Dani Sordo idei első bevetésével folytatja menetelését a Hyundai Motorsport. A bajnoki címre törő egyesület három autóval támadja meg a mexikói szakaszokat, ahol a spanyol versenyző mellett Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen jut szóhoz.

A Hyundai csapata 2019-ben először ülteti be az i20 Coupe WRC volánja mögé Dani Sordot. A tengerentúli megmérettetésre abszolút bizalommal telve utazik az egyesület, hiszen tavaly egy második helyre volt elegendő a teljesítményük pontosan a spanyol versenyző jóvoltából, így idén legalább hasonló eredménnyel szeretnék befejezni az igazi murvás kilométereket. Az egymást követő idei dobogók a nyitó két fordulóban megmutatták, hogy a csapat igen is körvonalazta ambícióit és lehetőségeit a négy gyártó közötti csatában. A soron következő  Rally Mexico bemutatja a szezon első igazi kavicsos eseményét olyan éghajlati viszonyok között, amelyek éles ellentétben állnak a Rallye Monte-Carlo-n és a Svédországban tapasztaltakkal.

A Hyundai Motorsport ismét háromszemélyes csapatot állít rajthoz Dani Sordoval és Carlos del Barrioval, akik mellé a Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul és Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger-Amland páros csatlakozik. A spanyol duó kiváló bemelegítéssel készült rá a mexikói hétvégére, hiszen a Fafe ralit egy R5-ösben győztesként zárták – a nagyok között pedig a 6-os rajtszámmal tűnnek fel.

SZIESZTÁS HELYTÁLLÁS
Pontosan ez lesz az a motiváció, amire minden párosnak szüksége van a győzelemért Mexikóban - egy olyan rali, amely a nagy magasság, az intenzív hőség és a kavicsos szakaszok egyedülálló kihívásait hozza el. Guanajuato színes utcai szakaszán kezdődnek me a küzdelmek, majd a Sierra de Lobos és a Sierra de Guanajuato hegység lenyűgöző környezetébe lépnek át a résztvevők. A kifejezetten erdekes szakaszok közé tartozik a megdöbbentő El Chocolate, amely a szezon legmagasabb tengerszint feletti magasságát produkálja majd, ugyanis meghaladja a 2700 métert, és az El Brinco-ról sem szabad megfeledkezni, amely egy új, exkluzív ugrást kínál 2019-re. A tesztelés ugyebár Európán kívül tilos, így mindhárom párosnak lehetősége nyílt arra, hogy felkészüljenek a Rally Mexico-ra kavicsos kilométerekkel a Hyundai i20 Coupe WRC-ben Spanyolország déli részén. A Hyundai Motorsport az évek során számos dobogós eredményt hozott Mexikóban, beleértve a 2014-es hármas győzelem tényét, és a tavalyi második helyet, melyet Sordo szerzett meg az alzenauiaknak.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "A jégből és a hóból a melegebb éghajlatra költözünk és murvás pályákra váltunk, bízva abban, hogy végre a győzelemért harcolhatunk. A 2019-es szezon első két állomása izgalmas küzdelmet hozott és megmutatta, hogy képesek vagyunk erősen fellépni a csatában. Rendkívül kemény ellenállás ellenére meg kell dupláznunk erőfeszítéseinket, és mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk, hogy a lehető legtöbb pontot hozzuk el a tengerentúlról.  Dani és Carlos számára ez lesz a szezon első WRC-s rendezvénye, de már megkezdték az évet egy győztes bemelegítéssel, hiszen Portugáliában győzelmet arattak az i20 R5-össel."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Két dobogós pozíció után az összetettbeli második helyről várja a folytatást a belga duó
  • Mexikóban háromszor csípték el a dobogót, kétszer a Hyundai színeiben (2014/2017)

Neuville: "A 2019-es szezont szilárdan kezdjük, két egész jó dobogós eredménnyel. Javában a bajnokság elején tartunk még, de már most megmutattuk a tempót és a potenciált, valamint a javulás területeit. Mexikó, mint mindig, más kihívás lesz. Meleg időjárásával valódi kontrasztot jelent az első két állomáshoz képest, valamint magas hegyekben küzdünk meg egymással, ami megint újabb hozzáállást igényel. Az oxigén csökkenése a magasságban kevesebb lóerőt jelent a motor számára, míg a fülkében mi is megérezzük a változást, így fizikailag teljesen fel kell készülnünk a menetre. Ez egy olyan futam, ahol a múltban sorban harcoltunk a dobogóért, így tudjuk, mit kell tennünk, hogy sikeresek legyünk."

Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (#89 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Svédország negyedik helye a norvégok legjobb eredményét képviseli 2018-as mexikói menet óta
  • Mikkelsen 2015-ben a legjobb háromban ünnepelt a tengerentúlon

Mikkelsen: "Svédország és a Mexikó közötti különbség nem is lehetne szinte nagyobb! Ez a szezon egyik legmelegebb eseménye, nagy magasságokban és hosszú, kemény kavicsos szakaszokkal. Ráadásul a hőmérséklet és a magasság kombinációja a párosoknak és az autóknak egyaránt fárasztó kilométereket jelent. A magasság csökkenti a motor teljesítményét, ami azt jelenti, hogy folyamatosan keressük az autó plusz tartalékjait. A szezon kezdete néhány pozitív élményt hozott nekünk, így szeretnénk végre már az élmezőnyben bizonyítani Mexikóban."

Dani Sordo/Carlos Del Barrio (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A spanyol kettős idei első világbajnoki eseménye, amelyen tavaly a második helyen végeztek
  • Mexikói előkészítőként egy Fafe rali elsőséget zsebeltek be a Hyundai R5-ösével

Sordo: "Örülök, hogy végre elkezdhetem idei világbajnoki menetelésemet. Az első két futamon ugyan nem álltam rajthoz, de testközelből követtem a történéseket. A többieknek annyi előnyük van, hogy téli körülmények között már teljes mértékben ráhangolódhattak az idei küzdelmekre. Most nekünk jött el az idő, hogy csatlakozzunk a mezőnyhöz. Carlos-szal a Fafe ralit használtuk arra, hogy előkészítsük magunkat Mexikóra, mely jobban nem is sikerülhetett volna. Mexikó kemény esemény, de élvezem és hihetetlenül jó érzés az ott élő rajongók támogatását élvezni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33