l1
l2


 

Finn bajnokkal erősít a Skoda

Február 10.
Két szemtelenül fiatal skandináv versenyzővel folytatja a Rali Világbajnokságon való menetelését a Skoda Motorsport. Kalle Rovanpera a szezonnyitó második helye után izgatottan várja a havas kilométereket, míg a csehek másik Fabia R5-ösében egy ígéretes finn tehetség, Eerik Pietarinen érkezik.

A WRC2 Pro kategóriájában idén is győzelemre készül a Skoda Motorsport csapata – a szezonnyitó Rallye Monte Carlo egy második helyet eredményezett a cseh egyesületnek Kalle Rovanpera jóvoltából, ám most a márka egyszerre két fiatal északi tehetséggel várja az idei versenynaptár egyetlen havas körülményeket ígérő megmérettetését. Kalle Rovanpera kitartóan élvezheti a Skoda támogatását, mellette pedig a 23 éves finn, Eerik Pietarinen és egy évvel fiatalabb társa, Juhana Raitanen debütálhat a WRC2 Pro kategóriában.

Pietarinen és Raitanen számára nem lesz ismeretlen a világbajnokság környezete – Finnországban már minden ralikedvelő számára sokatmondó a páros neve, hiszen 2017-ben kategóriájukban a legjobbak lettek a nemzeti bajnokságban, míg tavaly a finn világbajnoki állomáson a WRC2-es kategóriában nem találtak legyőzőre. A kettős olyan neveket utasított maga mögé, mint Jari Huttunen, Gus Greensmith vagy éppen az újdonsült csapattárs, Kalle Rovanpera. A kitartás és az eredményesség meghozta gyümölcsét – a finn duó négy futamon lehet ott idén a nagyok között – Svédország után még Portugáliában, Finnországban és Walesben bizonyíthatnak.

"Egy nagyszerű lehetőség adódik most számomra a Skoda, a TGS csapat és további támogatóim jóvoltából. Tudom, hogy sokat kell tanulnom, és ez a legjobb módja annak, hogy javítsam és gyarapítsam a különböző eseményeken és felületeken való vezetési tudásomat. Ez lesz az első alkalom, hogy a svéd ralin rajthoz állok. Ugyan hasonló körülményekhez már volt szerencsém, soha nem versenyeztem ilyen hosszú és igényes terepen. Új kihívás lesz, alig várom, hogy elrajtoljak! Titkon azért remélem, hogy a WRC2 Pro-ban értékes pontokat sikerül majd elcsípni." - osztotta meg gondolatait Pietarinen a Skoda Motorsport hivatalos oldalának olvasóival.

"Egy kis ízelítőt kaphattunk már a szezonból, hiszen januárban Monte-Carlo-ban a pályabejárás során minden körülményt szemügyre vehettünk. Már ott is nagyon izgatottak voltunk, most pedig különösen azok vagyunk a svéd rajt előtt.” – mondta el Juhana Raitanen. "Az egész verseny különleges, de egyértelműen kíváncsian tekintünk a Vargasen szakaszra, vagy éppen a Colin Crest-re. Úgy érzem, keményen dolgozunk azért, hogy egy eredményes hétvégével bizonyítsunk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33